UKENS LEDER: Det rette vedtaket!

Det er vel direkte feil å hevde at det lå spenning i luften da kommunestyret onsdag skulle behandle saken hvorvidt man skulle si ja eller nei til å motta et antall flyktninger til kommunen.

  • Øyposten Nett
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Spenningen lå vel bare i debatten, eller om det ble noen reell debatt. Det gjorde det ikke.

Her var løpet lagt på forhånd, selv om vi er klar over at det har vært en viss skepsis i flere partier. Ikke bare i det partiet som forventet stemte imot, nemlig Fremskrittspartiet.

Det var selvsagt ingen overraskelse at robuste Einar Egeland som eneste representant sa nei. Det var han selvsagt i sin fulle rett til

Da han sa nei blidgjorde han også en del av dem som stemte på partiet ved siste lokalvalg. Dem var det 109 av i Finnøy. En god del av dem er nok skuffet i dag, mens flertallet trolig synes det er greit at det nå kommer inntil 20 flyktninger til kommunen.

Det synes vi også.

Debatten som har vært i forkant har heller ikke vært stor. Delvis har den dreid seg om hvor flyktningene skal bo, om det skal være på Judaberg eller om de få familiene det er snakk om skal rundt i kommunen.

Enkelte har også ytret seg på sosiale medier. De er blant annet redde for krminalitet. Det er selvsagt bare sludder og vås å hevde noe sånn.

Her snakker vi om noen ganske få familier i løpet av en periode på tre år, i første omgang. Mann, kone og barn. Hvor ille kan egentlig det bli?

Det kommer til å gå helt fint. Det er med andre ord ikke nødvendig å øke bemanningen ved det lokale lensmannskontoret. Dette er barnefamilier som kommer til Finnøy for å finne seg til rette med et nytt liv.

Redaktørens tips er at vi ser positivt på dette, som kommunestyret gjør med ett eneste unntak. Dette kommer til å gå helt fint.

Kommunen er allerede i gang med forberedelsene på boligmarkedet, de er i ferd med å ansette flyktningkonsulent og bygge opp det øvrige apparatet som trengs.

La oss ønske dem et varmt velkommen når den tid kommer.