Vil pirre smaksløkene på øl-cruise under Tomatfestivalen

Bryggeriet på Jæren, RYGR, skal i forbindelse med Tomatfestivalen ha ølsmaking på Rygerelektra. Her skal eksperten, Atle Abel Salvesen, gi et dypdykk i historien, smakene og de lokale råvarene som brukes i ølet.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
-Vi håper å utfordre smaksløkene og gi gjestene øynene opp for øl utenom det vanlige, sier Atle Abel Salvesen, som til neste års Tomatfestival håper å tilby «Tomat-øl».|

Av Jone Bergøy Nedrebø,

FINNØY: 

-Vi håper å kunne utfordre smaksløkene til gjestene slik at de kan få opp øynene for øl utenom den vanlige, standard pilsen, sier Atle Abel Salvesen, salgssjef og medeier ved RYGR bryggeri på Jæren, til Øyposten.,

På ølsmakingen serveres det mellom fem til åtte øl per person og Salvesen går gjennom smakene, trendene, produksjonen, historien og de lokale råvarene som er sentrale deler av øl produksjonen.

-Vi vil prøve å få folk til å tenke annerledes om øl, se forbi pilsen å oppdage alle de andre gode øltypene som finnes. Det har vært en økning i salg av de mer spesielle øltypene i de siste årene og vi ser en tendens hvor folk kjøper mer øl. Det betyr ikke at folk drikker mer, men bedre, mener Salvesen.

Gleder hjerte 

I det siste har Mango IPA fra Hansa slått godt an blant befolkningen. Salvesen sier at det er kjekt å se en trend hvor det utforskes med mer utradisjonelle øltyper og sier at Mango IPA’en fra Hansa har hjulpet mikrobryggerier med å selge mer forskjellig øl.

-Det gleder hjerte til en øl entusiast når det kommer en 20-åring ut fra butikken med mange forskjellige lokal øl i posen. Det er fint å se at de tør å utforske litt og det er det vi håper at folk begynner å gjøre etter ølsmakingen på Rygerelektra, sier han.

Tomat-øl

Atle Abel Salvesen har hatt 500 ølsmakinger gjennom karrieren og han gleder seg til å vise hva RYGR lager på bryggeriet. Og til neste år lufter han tanken om en fristende nyhet.

-Det hadde vært kjekt å prøve å lage en av verdens første tomat øl. Hvis ølet passerer smakstestene har det potensialet til å bli en populær lokal øltype, spesielt i sammenheng med tomatfestivalen, frister Salvesen.

Tomatølet vil i så fall bli det første i verden, og ved hjelp av lokale råvarer håper Salvesen at tomatølet neste år blir en stor suksess.