Tasta-veteraner fikk oppleve Finnøy

Fra historier om Olav den hellige og Erling Skjalgsson, til Allsang av ‘O jul med din glede. Silje Vignes Flesjå (44) og Tor Øyvind Skeiseid (47) serverte eldre fra Tasta en minneverdig historiefortelling med sang og humor.

Publisert: Publisert:
Silje Vignes Flesjå og Tor Øyvind Skeiseid under besøket fra Tasta i Hesby kirke.

FINNØY: 10. august arrangerte eldrerådet med Rolf Marton Amundsen i spissen en utflukt for dagsenteret på Tasta. Utflukten gikk til Finnøy med omvisning, underholdning i Hesby kirke og middag på Utsyn misjonssenter.

I Hesby kirke ble tastabuene servert gongkaker og kaffe før Silje Vignes Flesjå og Tor Øyvind Skeiseid underholdt. Utkledd som munk og nonne tok Skeiseid og Flesjå tilhørerne med på en historisk reise tilbake i tid. De framførte historier og sang om Olav den hellige, Erling Skjalgsson, tilknytningen til Finnøy og ga et innblikk i kjente historiske personer som har levd på Finnøy.

Deltakerne fra Tasta dagsenter bidro med allsang under forestillingen.

’O jul med din glede

Det ble sunget lokale sanger fra Finnøy, men salen var mest engasjert under Flesjå og Skeiseids innslag med allsangen «O jul med din glede», forfattet av «finnøybuen» Gustava Kielland. De eldre fra Tasta sang for full hals og bidro til å løfte stemningen i Hesby kirke.

Historiefortelling engasjerer

Det var tydelig at omvisningen slo an hos besøket fra Tasta.

-Finnøy må være en av de vakreste øyene i landet, kommenterte Ingjerd Harbo overfor Øyposten.

-Alle deltakerne er interesserte, har gode spørsmål og slike fortellinger om historie engasjerer deltakerne, sier leder av eldrerådet Rolf Marton Amundsen.