Kornhøsten snart i gang på Austre-Åmøy

Erlend Harestad (33) på Austre-Åmøy gleder seg til å snart være i gang med årets høsting av korn. Om bare noen få uker er det klart.

Erlend Harestad sier det vil bli en god avling i år.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

RENNESØY: Ute på Austre-Åmøy finner vi Erlend Harestad (33) og Linda Harestad (32) som sammen har drevet kornproduksjon siden 2016. Paret har i det daglige en aktiv melkeproduksjon og finner stor glede i hverdagen med å kunne også drive med korn.

Harestad gir oss et innblikk i hans produksjon. Han beskriver hvordan gode temperaturforhold gjennom vår og sommer har lagt grunnlaget for en god avling. Den varme våren kombinert med lengre opphold har gjort at avlingen har fått bedre busking. Harestad legger til at en varm utgang av sommeren vil gi det beste resultatet for han.

Flott kornåker på Austre-Åmøy.

Korn og melk, hånd i hånd

Melkeproduksjonen til paret er ikke uavhengig av kornproduksjon. I praksis produserer de nok fôr til å kunne ha forsynt melkeproduksjonen. Harestad leverer uavhengig av dette avlingen ettersom det er mottaksplikt på korn. Han presiserer at det er fordeler ved å kunne slippe å lagre avlingen, selv om den kunne blitt tatt i bruk i melkeproduksjonen.

Det nærmer seg

Allerede sent i august eller tidlig september forventer Harestad å kunne høste avlingen. Han nevner også at flere av kornprodusentene på Åmøy og Mosterøy kan forvente å høste inn rundt samme tid. Harestad ser frem til et fint volum og er meget spent for dagen han skal høste.

Erlend Harestad viser frem hvor godt avlingen har busket.
Publisert: