Steinar Haugvaldstad ber kommunen lage gang- og sykkelvei på Askje.|Haugvaldstad mener det er nødvendig å få dette på plass både på Askjeveien og Kyrkjeveien.|Midt i bakken stopper gang- og sykkelfeltet.

RENNESØY:

- De har laget fra Vaula og et lite stykke opp bakken, men så er det stopp, sier han.,

Haugvaldstad bor selv på Askje og går ofte tur langs denne veien. Det samme gjør mange unge som bor på Skorpefjell med både barnevogner og hunder. Ifølge han har det flere ganger oppstått farlige situasjoner her.

- Det er en skam at kommunen ikke har fullført prosjektet som ble godkjent for mange år siden, sier han.

- For noen år siden tok jeg det opp med daværende ordfører Dagny Sunnanå Hausken, men jeg fikk beskjed at det var så lite trafikk der at det ikke var behov for det.

Det er han helt uenig i.

Midt i bakken stopper gang- og sykkelfeltet.

https://www.oyposten.no/2021/06/10/derfor-har-det-tatt-lenger-tid-enn-planlagt/

Ble avsluttet

Jostein Vårlid, ingeniør ved veiseksjonen i Stavanger kommune bekrefter at det lå inne et slikt prosjekt i tidligere Rennesøy kommune, men at det ble tatt ut av trafikksikkerhetsplanen rundt 2015.

- Bakgrunnen var at det ikke var mange nok boliger på denne strekningen, samt at prosjekter andre steder som sykkelveien på Sokn og Mosterøy og fortau i Vikevåg heller ble prioritert, sier han.

Ifølge Vårlid er det lite sannsynlig at et slikt prosjekt blir prioritert verken på kort eller lang sikt.

- Vi har full forståelse for at dette er et ønske, men vi må se kostnader og bruk i sammenheng. Det kan fort koste mellom 10 og 15 millioner per kilometer med gang- og sykkelvei etter dagens standard, sier han.

Haugvaldstad mener det er nødvendig å få dette på plass både på Askjeveien og Kyrkjeveien.

https://www.oyposten.no/2021/06/09/ber-kommunen-bla-opp-her/