Av Mathilde Oord

Sammen med sin tvillingbror Ståle hadde Jarl Østhus sine barndomsår på Fogn til han var 16 år. Så fulgte fem år med realskole og handelsgymnas på Bryne før utdannelsen ble avsluttet ved BI i Oslo.

Da faren, som fortsatt bodde og drev firma på Fogn, gikk bort i 1984, fikk Østhus lyst til å teste egne kremmeregenskaper, og han overtok Fogn Aluminium etter faren. Selskapet ble etter kort tid omdøpt til Ryfylke Aluminium og flyttet fra Fogn til Stavanger.

Ryfylke Aluminium vokste fort fra 2–3 mann til 40 ansatte, og det ble naturlig å flytte driften til nytt industribygg på Forus. Her var det ikke lenger bare stiger, trapper og flaggstenger i produktspekteret, og nå kunne Østhus bruke all sin kunnskap og erfaring fra internasjonalt salg. Virksomheten ble utvidet, og Ryfylke Aluminium fikk etter hvert en stor kundemasse i Europa og i Det fjerne østen.

Etter nesten 40 år som bedriftseier og leder kunne Østhus sprette champagnen like før jul når ny eier stod klar til å overta livsverket hans. Østhus jobber nå sammen med ny eier en kort periode før han kan trekke seg tilbake og nyte hyttelivet på Solastranden sammen med hunden Luigi.

Jarl Østhus er en jovial, utadvendt og likandes kar som det er lett å bli venn med. Han er lett å snakke med, og en god latter er aldri langt unna.

Han feirer 70-årsdagen med et lystig lag her i byen sammen med gode venner.