Tåkeskyene kan skygge for sommervarmen

I helgen melder Meteorologisk institutt i Bergen om sol og fine sommertemperaturer, men det kan lave tåkeskyene fra sør sette en demper på.

  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Reilstad, sommeridyllen fremfor noen. Dette setter dessverre tåkeskyene en demper på.

Ryfylke: 

-Tåkeskyene fra sør setter en demper på hele sommerfølelsen. Med tåkeskyene vil temperaturen ligge på under 20 grader, men hvis de forsvinner kan temperaturen strekke seg opp mot hele 25 grader, sier Meteorolog, Lars Andreas Selberg, ved Meteorologisk institutt i Bergen til Øyposten.,

På fredag var det meldt et fantastisk tåkevær, men på fredag morgen våknet vi til et lavt skydekke. Hvis tåkeskyene forsvinner har vi en flott helg i vente i Ryfylke, men i følge Meteorologisk institutt blir været mer ustabilt neste uke.

-Tåkeskyene vil forhåpentligvis forsvinne i løpet av dagen eller helgen, men neste uke kommer det er dårligere og mer ustabilt vær, sier Selberg.

Neste uke er det meldt en del regn, lavere temperaturer og meteorologen sier at deler av Ryfylke kan forvente vindstyrker på opp til 10m/s.

Én grad over normalen

Høyeste temperatur i Ryfylke som foreløpig er målt i månedene juni og juli i år lå på 26,7 grader, det ble målt på værstasjonen i Hjelmeland. Den laveste temperaturen som ble målt i juni og juli  på Hjelmeland var 5,6 grader. Den høyeste temperaturen ble målt 1. juli og den laveste ble målt 6. juli.

-Sommeren til nå har faktisk vært både varmere og tørrere enn normalen. Gjennomsnittstemperaturen har steget med én grad fra tidligere år og det har vært 203mm regn, 45mm mindre enn normalen på 248mm, sier klimaforsker, Jostein Mamen, ved Klimavakten til Øyposten.

Gjennomsnittstemperaturen i Ryfylke har i sommer vært 15.9 grader. Hjelmeland har hatt 32 sommerdager i sommer og Fister har hatt 24, det er dager med temperaturer på over 20 grader.