Skynd deg å nyt sola, i kveld kommer regnet

Meteorologens prognoser ser mørke ut i starten av fellesferien. Noen timer med sol skylles bort av en uke med regn og overskyet.

SOMMEREN FORSVINNER: Senere i dag vil sola dekkes av et tungt og vått skydekke og det vil bli lenge til vi får flotte sommerkvelder som denne igjen.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

– Langtidsutsiktene ser ikke optimistiske ut for å si det mildt, fastslår statsmeteorolog ved meteorologiske institutt i Bergen, Lars Andreas Selberg til Øyposten.

Selberg forklarer at fredagen får en knall start med over 25 grader, men utover kvelden vil temperaturen synke til rundt 15 grader.

– Det kommer et lavtrykk som ligger ute i vest og vil ta med seg noen tunge og grå skyer i løpet av kvelden, sier han og legger til:

– En elendig start på fellesferien.

Lørdag og søndag vil også bli preget av nedbør, men Selberg sier at det vil være mulighet for at gradestokken kryper opp mot 20 grader i løpet av lørdagsformiddag.

Grå langtidsprognoser

Til neste uke ser heller ikke prognosene noe bedre ut.

– Også første uka i fellesferien vil bli preget av regn og grå skyer, med temperaturer som vil synke utover uken.

Langtidsprognosene er altså ikke veldig oppløftende, men Selberg har noen bittersøte nyheter.

– I neste uke ser det ut som det vil bli en del nordavind som vil være med på å lette skydekke. Men det vil igjen påvirke temperaturen, sier han oppgitt.

– Men for å komme med noen gode nyheter har vi lenge igjen av sommeren. Månedsvarslene frem over har antydninger til høytrykksoppbygninger og selv om de er veldig usikre er det fortsatt potensiale for mye sommer.