Idylliske Reilstad med turområdet Teigen i bakgrunnen. (illustrasjonsbiltete)

FINNØY:

"I Finnøy kommunedel er det avsatt mange områder for fritidsboliger og mindre,reiselivsanlegg. Flere områder for reiseliv er ikke realisert. Det har gjennom årene vært,mange forslag om å endre reiselivsanlegg (tilleggsnæring) til fritt omsettelige fritidsboliger.,Også i denne rulleringen er det kommet mange innspill om å avsette områder for fritidsbolig.,

De fleste forslagene er utfordrende i forhold til strandsonevernet, og anbefales avvist", heiter det får kommunen.

Unntak som kan vurderast vidare er områder på øyane utan fastlandsforbindelse, der nye hytter eller boligar har naturlig tilknytning til eksisterande byggeområder. Kommunen vil leggja fram ein strategi for utvikling av vreiseliv og og hyttebygging i forbindelse med at arealplanen blir lagt fram for endeleg godkjenning til våren.

Grovsorteringa av innspela kjem opp til politisk behandling i utvalet for by- og samfunnsplanlegging neste torsdag.

Totalt for heile kommunen er det kome inn 105 private innspel til den nye kommuneplanen.

" Noen innspill er konkrete og detaljerte, mens andre er generelle og ikke knyttet til et konkret areal eller område. Innspillene kommer fra privatpersoner, næringsliv og organisasjoner. Noen innspill er relevante å vurdere i forhold til vedtak gjort i tidligere kommuneplanprosesser.

Grovsorteringen og prioriteringen av innspill er i hovedsak gjort med bakgrunn i ny

arealstrategi. For å sikre likebehandling og en prinsipiell tilnærming til innspillene har vi lagt,til grunn noen generelle vurderinger.

De aller fleste arealinnspill gjelder forslag om boligbygging, selv om det på Nord-Jæren og

søre Ryfylke ligger store boligarealreserver i alle kommuneplaner.

For å kunne planlegge for forventet vekst og behov, har Stavanger kommune utarbeidet tre scenarier for framtidig befolkningsvekst og boligbehov, nærmere beskrevet i saken om arealstrategi.

Scenario 1 som er det mest optimistiske, viser at det vil kunne være behov for 6-800 boliger pr år fram mot 2040. I det laveste scenariet kan det være behov for ca. 300 nye boliger pr år. Med

store arealreserver, fortettingsmuligheter og forventninger om lavere vekst er det ikke behov,for å legge ut nye arealer til bolig i de aller fleste områdene av kommunen", heiter det frå kommunen.