Frå toppen av Eikefjellet på Halsnøy.

HALSNØY:

Det var i februar samtaler mellom grunneiere og styremedlemmer i grendelaget om grendelaget skulle vurdere å søke om å få ei dagsturhytte til Halsnøy. Pga usikkerheter rundt finansieringen, var vi enige om å slå det fra oss, og søkte ikke på hytta som det var frist 19. mars for å vise sin interesse til. Da saken skulle opp i kommunedelsutvalget, ble Sissel Marie Bjerga orientert om at det ville bli satt fram et forslag om at Eikefjellet skulle foreslås som ny lokalisering av dagsturhytta. Som grunneier ble hun inhabil i saken. Både grunneiere og grendelag ble noe overrasket av at dette ble foreslått fra folk utenfor Halsnøy, selv om vi ikke selv hadde vist interesse, men var ikke negativ til at forslaget kom. Kommunedelsutvalget stemte 6-5 for kommunedirektørens forslag om å legge hytta til Fogn.,

Fogn har gjort alt rett i denne saken, og vist stort engasjement for å få hytta dit, og de skal berømmes for et godt arbeid! Det samme kan ikke sies om engasjementet på Halsnøy, og vi tipper at for de fleste på Halsnøy kommer disse nyhetssakene som en overraskelse, da det har ikke vært noe kjent lokalt engasjement for å få til dette.

https://www.oyposten.no/2021/05/01/kamp-mellom-halsnoy-og-fogn-om-dagsturhytta/

Vi, både grunneiere og styret i grendelaget, har ingen ønske om at Halsnøy skal snike til seg dagsturhytta foran Fogn, og ønsker å støtte at hytta plasseres der som først tenkt. Vi er for at demokratiske prosesser må være førende, og likeså de tidsfrister som er satt. Så om vi var positive i første runde, vil vi nå gå ut i fellesskap og støtte at dagsturhytta legges til Fogn. Og vi ønsker ikke denne øya-sjauen som det her legges opp til!

Det har i lengre tid vært snakk om å få opp en gapahuk på toppen av Eikefjellet, til glede for oss som bor her, og for alle tilreisende som tar turen på fjellet. Dette jobbes det videre med å få realisert. Og så er hver og en velkommen til å ta turen til Halsnøy og Eikefjellet, og nyte utsikten fra toppen!

Grunneiere av fellesbeite på toppen av Eikefjellet; Magne Fjeld, Øystein Eike og Sissel Marie Bjerga

,Styret i Halsnøy grendalag