Deler ut 20 000 kroner til Finnøys barn og unge

Finnøy-viltlag deler ut 5000 kroner til fire forskjellige barn- og ungdomsorganisasjoner.

Slik så det ut når Finnøy-viltlag delte ut støtte i 2021. Fra venstre Ottar Kveane, grunneier, Simon Tønnesen, ungdomslaget, Kai Petter Flesjå, grunneier og leder i Finnøy hjortevald, Arild Flesjå, Fleirbrukshallen, Gaute Tengesdal, Speidarane, Atle Johan Landa, grunneier, Kirsten Elin Bergsvik, Skyttarlaget og Jens Børge Flesjå, grunneier.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert:

FINNØY: Tradisjonen tro deler Finnøy-viltlag ut overskuddet fra fjorårets jakt til ulike barn- og ungdomsorganisasjoner på Finnøy.

– Fjorårets jakt hadde et overskudd på 20 000 kroner som vi fordeler likt på fire forskjellige organisasjoner, sier grunneier og leder av hjortevaldet Kai Petter Flesjå til Øyposten.

Pengene går til Finnøy speidergruppe, Finnøy skytterlag, Finnøy husflidslag og Finnøy kristelige ungdomslag.

– Pengene er øremerket til barn og ungdomsarbeid og vi tror at disse organisasjonene vil ha god nytte av dem, sier Flesjå.

Gode penger

Alle organisasjonene sier at de er veldig takknemlige for all støtten de får.

– Vi fikk penger i fjor og vi er veldig takknemlige for å få støtte i år også. I år holder vi på å fikse opp utenfor bedehuset og med litt ekstra midler kan disse pengene gå mer direkte til ungdommen, forklarer formann i Finnøy kristelige ungdomslag Simon Tønnesen.

Finnøy husflidslag opplyser også om kjærkomne penger.

– Det er en evig kamp å få inn penger så dette er kjempeflott. Pengene skal brukes til ung husflid som vi ønsker å få opp å gå igjen etter pandemien og derfor trenger vi litt nytt utstyr, sier styreleder Annbjørg Austbø.

Leder i skytterlaget på Finnøy, Kirsten Elin Bergsvik, forteller at pengene de har fått skal gå mer til rekrutering.

– Det er flere av våre yngre medlemmer som har reist på skytterstevner og disse pengene vil være med på å finansiere skuddene de bruker. Pengene vil altså være et rekrutteringstiltak slik at vi får flere medlemmer i den yngre enden.

Gruppeleder for Finnøy og Talgje speidergruppe, Jone Ullenes, kan fortelle om etterlengtede inntekter for speidergruppa.

– Det å få midler som kan brukes direkte på barn og unge gjør det lettere for oss å drive speidergruppa. Pengene skal brukes på enkle ting som er nødvendig for at engasjementet er på topp, som kakao rundt bålet, marshmallows og tau slik at speiderne kan lære seg forskjellige knuter.