Jens Ola Reianes bygger naust på gamlemåten

Jens Ola Reianes driver bygg firma, og et av hans prosjekter er å bygge 1800- talls naust på gamlemåten uten spiker og skruer.

Publisert: Publisert:
Jens Ola Reianes holder på å flytte naustet til der det skal settes opp.

RENNESØY: Jens Ola Reianes har hele livet jobbet med å bygge. I disse dager bygger han naust på gamlemåten til de som vil ha et autentisk 1800- talls naust. Det brukes ingen moderne materialer i naustene og de henger sammen uten spiker eller skruer.

-Naustet kommer til å bli så likt det man hadde på 1800- tallet som mulig, sier Jens Ola Reianes til Øyposten.

Reianes driver i dag sitt eget bygg firma (Reianes bygg AS) som jobber med alt fra rehabilitering til nye byggeprosjekter. Han er spesielt begeistret for arbeidet sitt med disse type byggene og har bygget flere naust.

Naustet er bygget med trær som Reianes har hogget selv.

Reianes gjør all jobben selv fra å hogge trærne som brukes, forberede stokkene og bygge naustene. Naustet han jobber med i disse dager bygges først opp en plass og skal deretter flyttes til kaien hvor det skal settes opp permanent.

Grunnen til dette er at på prosjekter hvor det er dårlig tilgang med bil så lønner det seg å sjekke at alt passer og gjøre nødvendige justeringer før naustet leveres til plassen det skal settes opp. I dette tilfellet skal naustet kjøres på båt til kaien det skal settes opp på.

-Om sommeren er slike naust ekstra fine å kose seg i, gjerne spise krabbe og nyte sommeren, sier Reianes.