Ser etter friskt blod som kan overta Reilstad Landbruk: – Det har vært 18 flotte år, men tiden for å gi seg er nå

Svend Reilstad er usikker på hvordan den rette personen ser ut, men ønsker en med gode lokale kunnskaper og relasjoner til å ta over driften.

SØKEN ETTER DEN RETTE: Svend Reilstad forteller at han ønsker å gi seg i Reilstad Landbruk og ser nå etter noen nye som kan overta driften.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert:

Svend Reilstad driver Reilstad Landbruk og har gjort det i til sammen 18 år.

– Det har vært 18 flotte, men krevende år. Du må liksom være påskrudd hele tiden å stå på, sier han til Øyposten og fortsetter:

– I en slik jobb, som alle andre jobber også for så vidt, er det noen solskinnsdager og noen dager med litt mer skyer, men det har alltid vært veldig givende.

18 ÅR: Reilstad har drevet Reilstad Landbruk i 18 år. Nå kan han se tilbake på en flott periode.

Nå ser han altså etter noen som kan overta driften. Men selv om han ønsker å gi seg, opplyser Reilstad at han skal ta seg god tid med seleksjonsprosessen.

– Jeg ønsker å gi meg slik at jeg kan bruke tiden på andre ting frem over, men jeg skal ikke stresse prosessen. Det er viktig for meg å finne den rette som kan ta over, en som har «drive», stå-på-vilje og et nettverk i bransjen. Det skal gjøres skikkelig før jeg går av, forklarer han.

Vemodig

Svend Reilstad forteller at det er mange faktorer som bidro til valget om å gi seg, men understreker at det ikke har noe med trivselen å gjøre.

– Jeg har trivdes godt i denne jobben. Noe av det kjekkeste er å jobbe tett med kundene, å føle at jeg kan hjelpe dem på en god måte med problemene de måtte ha. Grunnen til at jeg bestemte meg for at dette var en god tid for å gi seg handler faktisk mest om «timingen», sier han.

FØLES RIKTIG: Svend synes det er trist å slutte, men sier at det føltes riktig ut å gjøre det nå.

Men Svend synes fortsatt det er vanskelig å måtte levere nøklene over til noen andre.

– Det er vemodig og det var et vanskelig valg å ta, men det føles riktig.

Usikker på om hva han ser etter eksisterer

Reilstad forklarer at han ikke har noen spesielle kriterier for personen som overtar driften, men han er klar på en ting:

– Dette er nok ikke for hvem som helst og jeg vet faktisk ikke om den rette personen eksisterer, men jeg er åpen for alle som søker, sier han.

ÅPEN FOR ALLE: Svend Reilstad sier at han er åpen for alle søkere, men han er litt usikker på om den rette personen faktisk eksisterer. Det er nemlig mye jobb forteller han.

Han kan også opplyse om at han heier på unge personer som ønsker å utrette noe, men understreker også at han er åpen for noen som er litt lengre oppe i årene.

– Hvis jeg ikke finner noen får jeg ta stilling til det når den tid kommer, men jeg har fortsatt tro på at det finnes noen flinke der ute som kan overta, mener han.

Hadde gjort det igjen

Hva Reilstad skal gjøre etter en eventuell overtakelse er han ikke sikker på enda. Hovedprioriteten hans nå er å finne den rette og ta det derfra.

– Er du glad for å ha startet for deg selv, er det noe du angrer på?

– Hadde jeg fått sjansen hadde jeg gjort det igjen. Jeg var innstilt på at det var mye jobb, men det har gått bra. Det som er kjekt å høre er at folk støtter valget mitt, selv om noen også synes at det er litt trist, svarer han.

– Hvis du skulle gitt et tips til en som har tenkt til å starte for seg selv, hva ville det vært?

– Det var vanskelig å svare på, sier han og ler:

– Men, skulle jeg valgt ut en ting ville det være at man må være innstilt på at det krever mye. Man kan ikke starte for seg selv å tenke at man kan jobbe mindre, avslutter han.

  1. Gründer
  2. landbruk
  3. Bedrift