"I 2020 skal Finnøy, Rennesøy og Stavanger styrke tilbudet til innbyggerne i den nye kommunen vår. Vi skal ivareta de gode lokalsamfunnene på øyene våre. Vi må ivareta frivilligheten, dugnadsånden og de gode tjenestene som skole, barnehage og særlig eldreomsorg. Det skal være godt å vokse opp, leve og bli gammel i hele kommunen, uansett om du bor i Jåttåvågen i sør eller Ombo i nord.,

Samtidig som vi trygger det vi har, skal vi utvikle samfunnet videre. Vi skal skape nye arbeidsplasser i hele kommunen, samtidig som vi legger til rette for at alle arbeidsplassene som i dag finnes i landbruk, fiskeri og oppdrett må få mulighet til å videreutvikle seg. Særlig i den første perioden etter sammenslåingen er det viktig å ha fokus på det næringslivet som har preget Rennesøy og Finnøy slik at denne grenen av næringslivet får en sentral plass i hvordan vi tenker næring i Stavanger kommune.

Fremskrittspartiet vil si ja til nye initiativ fra innbyggerne og sørge for trygg og forsvarlig vekst. Det innebærer at vi må si ifra når vi ser farlige skjær i sjøen. Stavanger kommune har nylig vedtatt en Klima- og miljøplan som er direkte farlig for mange av arbeidsplassene på øyene.

November 2018 skulle politikerne i Stavanger ta stilling til om Stavanger kommune skulle redusere sine klimagassutslipp med 40 eller 50 prosent innen 2030 som var rådmannens faglige mest ambisiøse mål. I stedet endte de opp med å vedta et komplett useriøst mål om å redusere klimagassutslippene med 80% fra 2016-tall, uten å konkretisere hvordan dette på noen måte skulle kunne gjennomføres.

Denne planen blir gjeldende også etter sammenslåingen, men da vil gjennomsnittlig CO2-utslipp per innbygger i nye Stavanger kommune være økt med 42%. Dette skyldes at Finnøy og Rennesøy har en drivhusnæring som ligger i norgestoppen på matproduksjon og etter sammenslåingen vil nye Stavanger kommune være norges største tomatprodusentkommune.

De andre partiene har vedtatt en plan som innebærer at man skal kutte drivhusgasser, selv om det vil måtte innebære å legge ned tomat- og agurkproduksjonen, og andre drastiske tiltak i landbruket slik det blir drevet i dag. Man har enten glemt næringslivet på Rennesøy og Finnøy, eller ikke tatt hensyn til dem. Denne useriøse planen har FrP kjempet mot, og vil ta kampen på ny for å få snudd dette.

Planen dekker ikke en gang Stavanger-regionen i sin helhet, men kun nye Stavanger kommune. Det betyr at man utelater store deler av Forus, industriområdene på Tananger, flyplassen på Sola og cruisebåtene. Planen kutter dermed ikke reelt sett utslipp. Man gjør det bare fordelaktig å heller drive i nabokommunene.

Stavanger er blant de beste byene i Norge når det gjelder klima og miljø. Fremskrittspartiet vil aldri risikere jobbene til folk, bare for å oppnå et urealistisk mål. Det handler om hverdagen til folk, og hvis du bryr deg om arbeidsplassene på Rennesøy og Finnøy, da må du stemme FrP 9. september."

Leif Arne Moi Nilsen

Toppkandidat Nye Stavanger

kandidat Fylkestinget