Klar for seilas i Sommer-Ryfylke

I båthavna på Fåholmen gjør ekteparet Signy og Aslak Bråtveit seilbåten klar for seilas innover i Ryfylke.

Aslak og Signy Bråttveit står på dekk, klar for tur på fredag. |Signy Bråtveit og mannen Aslak er på seiltur i Ryfylke, men kjem heim og kan heisa flagget torsdag.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

Finnøy: 

Når fellesferien nærmer seg, begynner folk og trekke ned til båthavna for å gjøre klar for båttur. Signy og Aslak Bråttveit forbereder seg til seilturen med barnebarna på fredag.,

-Vi har vasket båten og nå gjenstår det bare boning og voksing slik at den er i tipp topp stand til turen, sier Aslak Bråtveit til Øyposten.

Paret har planlagt en fire dagers lang seiltur inn i Ryfylke med overnatting i båten. I båten er det blant annet steikeovn med steikeplater i tillegg til nok soveplasser for seg selv og barnebarna.

-Vi har fått gummibåt med påhengs-motor, noe som gjør at vi er sikret plass og ikke trenger å være avhengig av å legge til kai på gjestebryggene, sier Aslak.

Seilbåten er bygget i 1983, og er laget for konkurranseseiling. Men for Aslak og Signy Bråtveit er det en perfekt "flytende hytte". Paret har også innstallert en dieselvarmer slik at de kan holde varmen selv om det er kaldt ute, noe som er perfekt for vårseilas.

Tidligere har paret vært på seiltur i blant annet Karibien og i Middelhavet, men i det siste har det gått mest i seilturer rundt om i Ryfylke.

I denne og neste uke er det meldt fantastisk vær, noe som åpner mulighetene for en fin båtsesong.

Publisert: