Terje Øvrebø driv tomatgartneri på Rennesøy, og merkar dei stive gassprisane. Det har fått han til å vurdera å satsa på biogass.|Terje Øvrebø hadde håpa forslaget blei droppa, men er glad for at det trass alt blei moderert.|Disse skal leveres til Ryfylke Fellespakkeri på Østhusvik.

RENNESØY:

- Nå har sesongen startet, sier Øvrebø.,

Han går mot drivhuset sitt på Nordbø. Det ble bygget på slutten av 90-tallet. Han og kona har drevet det siden 2010.

- Det er mye utgifter med dette, så det er alltid kjekt når våren kommer og vi får inn litt penger igjen, forklarer han.

De fire første kassene for i år ble levert til Ryfylke Fellespakkeri på Østhusvik lørdag.

- Det var en uke senere enn normalt for min del, sier han.

Disse skal leveres til Ryfylke Fellespakkeri på Østhusvik.

Bonden forteller at han startet plantingen en uke senere enn det han gjorde i fjor.

- Jeg vet ikke om det har noe med det å gjøre at vi ble en uke forsinket i år. Det har vært grått og kaldt i vår. Vær og lys spiller jo også inn.

Om dette vil ha ringvirkninger for denne sesongen er ifølge han for tidlig å si noe om.

- Men frukten ser stor og fin ut.

https://www.oyposten.no/2020/10/04/tomat-og-grontnaeringa-seglar-i-medvind/

Tester ut en ny type

Ved døren står 14 kasser klare til å leveres til pakkeriet.

- Jeg har prøvd meg på en ny sort i år som heter Tomica. Jeg synes frukten ser stor og fint ut, så jeg er spent på om langtidsholdbarheten er like god som i fjor.

- Men ved første øyekast ser det veldig bra ut. Det var planteleverandøren min som anbefalte meg å prøve dette.

På slutten av sesongen skal han avgjøre om han skal fortsette med denne eller gå tilbake til den gamle sorten.

Terje Øvrebø forteller at de bruker nesten ikke sprøytemiddel hos dem. – I fjor brukte vi ingenting og vi har heller ikke brukt noe i år, sier han.

https://www.oyposten.no/2020/09/28/innovasjon-baerekraft-og-biookonomi-i-fokus-pa-tomatkonferansen/