RENNESØY:
- Nå har sesongen startet, sier Øvrebø.,
Han går mot drivhuset sitt på Nordbø. Det ble bygget på slutten av 90-tallet. Han og kona har drevet det siden 2010.
- Det er mye utgifter med dette, så det er alltid kjekt når våren kommer og vi får inn litt penger igjen, forklarer han.
De fire første kassene for i år ble levert til Ryfylke Fellespakkeri på Østhusvik lørdag.
- Det var en uke senere enn normalt for min del, sier han.
Bonden forteller at han startet plantingen en uke senere enn det han gjorde i fjor.
- Jeg vet ikke om det har noe med det å gjøre at vi ble en uke forsinket i år. Det har vært grått og kaldt i vår. Vær og lys spiller jo også inn.
Om dette vil ha ringvirkninger for denne sesongen er ifølge han for tidlig å si noe om.
- Men frukten ser stor og fin ut.
https://www.oyposten.no/2020/10/04/tomat-og-grontnaeringa-seglar-i-medvind/
Tester ut en ny type
Ved døren står 14 kasser klare til å leveres til pakkeriet.
- Jeg har prøvd meg på en ny sort i år som heter Tomica. Jeg synes frukten ser stor og fint ut, så jeg er spent på om langtidsholdbarheten er like god som i fjor.
- Men ved første øyekast ser det veldig bra ut. Det var planteleverandøren min som anbefalte meg å prøve dette.
På slutten av sesongen skal han avgjøre om han skal fortsette med denne eller gå tilbake til den gamle sorten.
https://www.oyposten.no/2020/09/28/innovasjon-baerekraft-og-biookonomi-i-fokus-pa-tomatkonferansen/