God pågang til "minifestivalen" på Sjernarøy

På fredag skal Mari Hauge og Hanne Vasshus ha «minifestival» på Kyrkjøy. Det er meldt strålende vær og artistene ser frem til å opptre i hagen til Hanne Vasshus.

  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

Sjernarøy: 

-Det er nesten 160 påmeldte til nå, det har gått over all forventning, sier Mari Hauge til Øyposten.,

Både Mari Hauge og Hanne Vasshus har brukt mye av barndommen på Sjernarøy, som Hauge omtaler som et barndomsparadis. Der har de brukt stor deler av barndommen sammen og senere blitt bedre kjent gjennom musikkmiljøet i Stavanger. Dette fikk dem til å realisere ideen om en "minifestival" som de har snakket om lenge.

-Jeg gleder meg kjempemasse. Det har vært veldig kjekt å jobbe med forberedelsen, bare det har vært en suksess, og nå som så mange viser interesse blir det nok en bra minifestival. Det er også meldt fantastisk vær på fredag, og det fine været her inne på Sjernarøyane er noe av det jeg husker best fra barndommen, sier Hauge.

Skape levende bygder 

-Minifestivalen blir en slags måte å skape live her i øyane på, og hvis det blir vellykket er det ikke utenkelig at vi gjør det neste år også, med flere artister med på laget, sier Mari Hauge.

Fredagens program vil være sentrert rundt tolkningen av gamle tekster. Vasshus vil tolke tekster av Alf Prøysen og Hauge tar inspirasjon fra morfaren Alfred Hauge. Festivalen er satt opp som en dialog mellom Hauge og Vasshus hvor de snakker sammen, forteller historier og til slutt opptrer sammen med en felles sang.

-Sangen på slutten er hemmelig foreløpig, så det er bare til å glede seg, sier Hauge.