Benjamin Lien om Farmen: -Det var en unik opplevelse

Fra sykehjem og nålebinding til livet på Farmen, Benjamin Lien snakker ut om opplevelsen og livet på Rennesøy.

Publisert: Publisert:
Benjamin Lien strikker hjemme på Rennesøy.

RENNESØY: I et hus på Rennesøy finner vi ekteparet Benjamin (32) og Frode (44). Benjamin har en unik hobby tilknyttet historisk håndverk. Spesielt den 6000 år gamle teknikken nålebinding. Han har et stort ønske om å spre glede rundt nålebinding slik det ble gjort i gamle dager. Benjamin Lien beskriver nålebinding som en form for strikking. I det daglige jobber Lien som vikar på sykehjem.

I 2020 søkte Lien om å få delta i tv-programmet Farmen. I 2020 ble det avslag, men da han søkte på ny i 2022, fikk han delta.

-Jeg ble ikke med på Farmen for å slappe av, jeg liker å gjøre ting, sier Benjamin Lien til Øyposten.

-Jeg trivdes godt sammen med de andre deltakerne, men selvsagt kommer man bedre overens med noen.

Det blir fort intriger

Lien sier at alle som har interesse av å lære og å jobbe passer fint inn på Farmen. Han opplevde livet inne på Farmen som en boble, hvor alle deltakerne har sterke personligheter. Når man samler mange mennesker med sterke meninger blir det fort noen intriger.

-Det som var det mest krevende var nok det sosiale spillet og tidspresset rundt oppgavene, poengterer Lien.

-Jeg måtte dytte perfeksjonisten i meg til side og løse oppgavene effektivt.

Lien presiserer at han er meget opptatt av å vise godt håndverk, og derfor måtte han utfordre seg selv på effektivitet til tross for at ikke alt ble perfekt. Lien forlot Farmen til slutt i uke 9 etter å ha møtt ordføreren fra Nesby, Tore i sleggekonkurranse. Konkurranse går ut på å slå spiker fortest ned i en tømmerstokk.

-Det var spennende å få være med på et eventyr og å få kjenne historien på kroppen, sier han.

Fornøyd med oppholdet

Lien syntes det var spesielt spennende å få prøvd gammeldags symaskin. Han sier også at han kommer til å savne spesielt Dagny, Bente og Ivana.

Etter Farmen har Lien opplevd mer oppmerksomhet. Han sier det er gøy å snakke med folk som har heiet på han i programmet, og Lien har opplevd at en del folk føler de kjenner han.

-Det har vært gøy å treffe på nye mennesker uansett hvor jeg er, Oslo, Stavanger eller på Rennesøy, sier Benjamin Lien.

Til tross for at han ikke vant var Lien veldig fornøyd med oppholdet på Farmen og ser på tv programmet som en unik opplevelse.