Fylket vil ikke ha busstopp på Rennaren

Til tross for politisk vilje og lokalt engasjement kommer ikke fylkeskommunen til å sette opp busstopp på Rennaren.

Publisert: Publisert:
80 sonen kan bli unge Tobias skolevei om to år.

RENNESØY: Trafikksikkerhetsforeningen bekrefter at fylkeskommunen ikke kommer til å plassere busstopp på Rennaren, før gang og sykkelsti er på plass på strekningen.

På Rennaren bor det rundt elleve personer og det er rundt tjue hytter i område. Ved hundeparken på Rennaren bor familien Høie, og Krister Høie har lenge vært bekymret for mangelen på busstopp i området.

Da han gikk på skolen var det enkelt å gå av bussen i området, ettersom sjåførene var lokale, sier han.

Dagens sjåfører forholder seg til bussholdeplassene som er gjeldene, og derfor må barn og voksne gå langs den hvite stripen til Eltarvåg eller Hanasand. Høies sønn Tobias (4) kan ende opp med å måtte gå langs veien om det ikke blir satt opp et busstopp før han skal begynne på skolen.

-Jeg er bekymret for barna som bor i området, dette er deres skolevei. Sønnen min skal begynne på skolen om to år, sier en fortvilt Krister Høie til Øyposten.

Beboere og hytteeiere må avvente gang- og sykkelsti før busstopp blir satt opp på strekningen.

Jan Roar Fredriksen er Naboen til Høie, han har tre barn på 13, 15, og 18 år. Alle tre bruker bussen for å komme seg på trening, sosiale aktiviteter og jobb.

Fredriksen kjører to av barna til skolen, men er svært bekymret når barna skal ta bussen til fritidsaktiviteter. Det eldste barnet til Fredriksen jobber som lærling og bruker bussen daglig. Alle tre barna må gå den hvite stripen til Eltervåg for å ta bussen, opplyser han.

Fredriksen har lenge forsøkt å få noe gjort i saken. Han har kontaktet, Kolumbus, veivesenet, fylkeskommunen og kommunen. Selv om fylkeskommunen tidligere har vist interesse for å få på plass et busstopp, har Fredriksen ikke fått noen tilbakemelding på hvordan det ligger an. Beskjeden om at det ikke kommer busstopp før gang- og sykkelsti er på plass, blir dårlig mottatt både av beboere og hytteeiere på Rennaren.