Det omstridde naustet på Sør-Bokn, og bøndene sine generelle behov for mellom anna slike naust ,er lite påakta i arealforvaltninga i kommunen, meiner Eva Bringeland (Foto: Stavanger kommune)

STAVANGER:

Kommunedirektøren i Stavanger advarer politikarane "sterkt" mot å omgjera vedtaket om riving av naustet på Sør-Bokn.,

Det går fram av saksframlegget til møtet i kommunalstyret for by- og samfunnsutvikling, kor saka kjem opp neste veke.

Kommunedirektøren meiner politikarane har to alternativ, der den eine er å be om at pålegget om riving blir stilt i ro i påvente av behandlinga av kommuneplanen og eventuelt nye reglar der for naust i LNF-område. Arbeidet med kommuneplanen er så vidt kome i gang, og er venta ferdig behandla i løpet av neste år.

Dette er tilrådinga frå kommunedirektøren:

A. Ikke ta klagen til følge, og sende denne til fylkesmannen som klageinstans

(innstillingen).,UBS kan samtidig be om at bestemmelser for naust i LNF-områder blir vurdert ifm.,revisjon av kommuneplanen, og stille oppfølging av vedtaket med tvangsmulkt og,rivingspålegg i bero til kommuneplanen er revidert og evt har nye bestemmelser.,Dette for å sikre en lovlig og ønsket praksis ang. naust i kommunen.,B. Ta klagen til følge og omgjøre vedtaket, ved å hevde at naustet er i tråd med LNFformålet. Dette frarådes sterkt, da det er avklart at dispensasjon er nødvendig, og,kan bli vurdert som et ugyldig vedtak ved evt. klagebehandling. Det er sannsynlig at,et omgjøringsvedtak vil bli påklaget.,Vi kan ikke se at klagen bringer inn vesentlige nye momenter i saken som skulle tilsi en,endring av vedtaket.,Klagen anbefales sendt over til Fylkesmannen i Rogaland for endelig behandling".