Reagerer på kollektivtilbudet: Må reise om byen for å komme seg gjennom Finnfast

Det blir ingen buss mellom Judaberg og Vikevåg, det får Tor Øystein Nærland til å reagere. Les svaret fra fylkeskommunen.

REAGERER: Tor Øystein Nærland reagerer på at det ikke skal gå buss mellom Judaberg og Vikevåg.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

FINNØY-RENNESØY: Tor Øystein Nærland bor på Finnøy. Han har ikke sertifikat og er derfor avhengig av kollektivtransport for å komme seg rundt.

– Hvis jeg skal til Rennesøy er jeg nødt til å ta båt til byen for å så sette meg på en buss til Vikevåg. Det er utrolig tungvint og det synes nok flere også, sier han til Øyposten.

Nærland reagerer på at forslaget om bussforbindelse mellom Judaberg og Vikevåg falt igjennom på fylkestinget, og håper at det vil bli vurdert på ny.

Les også

Ingen buss mellom Judaberg og Vikevåg, heller

– Helt siden Finnfast åpnet har jeg ventet på bussforbindelse. Jeg skjønner at det ikke kommer til å være en overskuddsrute, men det trengs fortsatt en forbindelse, mener han.

En bussrute mellom Vikevåg og Judaberg vil være med på å knytte de to kommunedelene sammen tror Nærland. Dette vil igjen være viktig slik at Rennesøy og Finnøy får større slagkraft i kommunen.

Kan ikke ha et tilbud for alle

Leder i samferdselsutvalget i fylket, Ole Ueland, har forståelse for frustrasjonen, men sier at det er vanskelig å bygge ut et tilbud for alle.

– At folk på Rennesøy og Finnøy ønsker bussforbindelse har jeg stor forståelse for. Samtidig er det slik at hurtigbåtforbindelse har vært den viktigste prioriteringen. Dessuten har vi ikke ressurser til å betjene hele fylke med bussruter, i hvert fall ikke i de mindre folketette områdene, sier Ueland til Øyposten.

FORSTÅELSE: Ole Ueland har forståelse for frustrasjonen rundt den tungvinte reiseruta, men sier at de ikke har ressurser til å betjene hele fylket.

– Hva tenker du om den lange og tungvinte reiseruten? Har de noen andre alternativer for å komme seg gjennom tunnelen?

– Vi legger opp tilbudet som flest har nytte av. Hvis de ikke kan benytte seg av det, selv om det er tungvint å reise om Stavanger sentrum, må de finne egne løsninger. Slik er situasjonen flere steder, svarer Ole Ueland.

Må tas videre til Kolumbus

Ueland forklarer at ruteopplegget som regel ikke foreslås av fylkespolitikere, men Kolumbus. Derfor mener han at å kontakte dem vil være den beste løsningen.

– Hvis etterspørselen er stor vil det beste være å presentere det for Kolumbus. De vurderer ruteopplegget med jevne mellomrom, og det er der gjennomslagskraften vil være størst, sier han og tilføyer:

– Det er veldig bra at folk engasjerer seg, og jeg oppfordrer dere til å jobbe med det videre.

Publisert: