Coop-sjefen styrer sommergjestene rett vei i sommer

I disse dager er det mange som planlegger sommerferien eller som til og med starter i dag. Ett av de populære reisemålene her i distriktet er Ryfylke. Ved kaien på Judaberg på Finnøy er de klare for å ta imot tusenvis av turister.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
I Byggmix’en på Judaberg er det mulig å kjøpa alt frå fiskekrokar til sement og skruar, seier Coop-sjefen på Finnøy, Sven Inge Goa.|Sven Inge Goa i Coop Finnøy.|HELLAS: Kykladene i Hellas består av over 200 øyer – hver og en med sitt unike særpreg. Hit har Sven Inge Goa dratt en del – og gjør det nok igjen.

Av Per Thime,

FINNØY:-

Vi har ventet på sommeren vi og når er den her. Vi har en del nytt her, som du ser. I øyeblikket holder vi på å montere nye flytebrygger som båtgjester kan bruke i opptil to timer, sier daglig leder ved Coop-Finnøy, Sven Inge Goa.,

Randabergbuen jobber på Finnøy på det fjerde året. Før han startet i det som nå er en del av Stavanger, jobbet han som distriktsjef for Bunnpris-kjeden.

— Det er andre gang jeg er inne i Coop-systemet og her på Finnøy trives jeg utrolig godt. Hyggelige kunder, gode øybuer og et godt miljø her nede ved kaien, forteller han.

Gleder seg til sommeren

Han gleder seg til sommeren virkelig setter fart. Fra slutten av neste uke er det meldt gode temperaturer på minst 20 grader. I formiddag var det rundt 15 og overskyet.

— Det er tradisjonelt godt med folk her om sommeren. For vår del betyr det selvsagt mer handel, men det er vi også med å legge til rette for – blant annet ved at vi nå bruker 1,5 millioner kroner av egen kapital til nye og for mange etterlengtede flytebrygger tett inntil butikkene ved kaien.

Han ser for seg en fin sommer, men det avhenger også av været. Med fint vær strømmer folk til, men man ser også adskillig færre folk ved dårlig vær.

Butikken på Judaberg er moderne, og det er rundt 25 ansatte fordelt på to avdelinger.

— Det er mange som har hytter i Ryfylke, som i gamle Finnøy kommune. Flere av hytteeierne har ikke mer enn noen mil å kjøre, fra for eksempel Randaberg. Det er etter hvert mange randabergbuer som har hytte, og jeg treffer dem ofte her på handel, sier han.

1000 hytter og fritidsboliger

I hele landet er det rundt 440.000 hytter og fritidsboliger. For øyene som en gang tilhørte Finnøy som kommune, er det snakk om i underkant av 1.000 hytter og fritidsboliger.

— Innbyggertallet mer enn dobles i sommer og vi merker det godt her ved kaien på Judaberg. I godt vær er det god sommerstemning.

Coop-Extra-butikken og Coop-Byggmix er samlingspunkt på Judaberg, sammen med det trivelige kaihuset. De to butikkene Goa er sjef for går godt – og er i stadig utvikling.

— De siste årene har vi sett stadig bedre tall, men det gjør også sitt til at vi hele tiden utvikler oss videre. Da kan vi lage til med flytebrygge eller sette inn nye kjøledisker til millionkostander. Folk her på Finnøy er flinke å bruke oss – og det samme er mange som har hytter eller som er innom med fritidsbåtene.

Finnfast-dagen

Utviklingen kommer neppe til å stoppe opp med det første for butikkene med rundt 25 ansatte.

— 1. juli blir en merkedag vi kommer til å huske lenge. Vi så ikke den komme, men det er klart at når bommen i Finnfast tas bort, vil det helt sikkert bety at enda flere bruker hyttene sine mer, og at det blir flere daglige gjester her inne i vakre Finnøy.

Goa styrer som nevnt to butikker, som han vandrer mellom flere ganger daglig. Coop-Byggmix er ikke nødvendigvis lik alle slike butikker.

— Dette er jo ei god «krambu»egentlig. Her får man tak i det aller meste. Fiskekroker, spiker, maling, hvitevarer, gjødsel, arbeidsklær og så mye mye mer – og så har vi jo Posten her også.

Men det skal ikke bare jobbes i sommer. Ferien er rundt hjørnet og skal nytes.

— Det blir litt forskjellig egentlig, men vi skal blant annet på biltur noen dager, hvor vi blant annet skal innom Hardanger, Voss og Loen i Nordfjord. Der har de en gondolbane, Loen Skylift. Den skal vi ta fra bunnen og opp til toppen på 1011 meter over havet. Ellers blir det hytta i Sirdal. En tur til Hellas hadde det nok blitt, da til kykladene, på en av de mange fine øyene der.

HELLAS: Kykladene i Hellas består av over 200 øyer – hver og en med sitt unike særpreg. Hit har Sven Inge Goa dratt en del – og gjør det nok igjen.