Kjekke aktiviteter i Ryfylke

Sliter du med å finne på noe å gjøre i sommer? Her kommer noen av aktivitetene og severdighetene i Ryfylke du kan oppleve.

Helgøysundet og Sjernarøyane er noen av mange idylliske steder å besøke i sommer.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

Ryfylke: 

Fellesferien er nå i gang og det vil bli et strålende vær senere denne uken. Det kan være utfordrende å finne på noe kjekt å gjøre med hele familien og derfor har Øyposten laget en oversikt med kjekke aktiviteter og turer:,

Rennesøy:

Både Fjøløy og Åmøy har mange historiske spor. På Fjøløy kan du se spor etter andre verdenskrig og på Åmøy kan oppleve "sagaøya", med helleristninger, svaberg og gravsted.,

Du kan også ta turen innom Utstein kloster for å se på Norges best bevarte middelalderkloster. På Rennesøy kan du ta turen innom Vikevåg, enten for å bade i Prestvågen eller for kjøre til Sel for å gå Rennesøyhornet.

Finnøy:

Finnøy har også mange aktiviteter og turer å by på. Du kan for eksempel ta en tur til Bergevarden, Teigen eller dra å se i Tyskerhålene på Søre Vignes. Hvis du føler for å ta deg en dukkert kan du også besøke en av mange badeplasser som for eksempel Fåholmen, Kvitevik eller Nordbøvågen badeplass.,

På Fogn er det muligheter for å dra i Robin Hood-skogen eller spille fresbeegolf og på Talgje kan du besøke steinkirken som har stått uforandret i 900 år. På Halsnøy har Skartveit Gjestehavn blant annet gode bademuligheter, cafe og en gym, og hvis du vil på en fin tur kan du gå Eikefjellet med en fantastisk utsikt.

Sjernarøy: 

Sjernarøy har mange flotte sykkel- og gåturer å by på. Turen kan for eksempel være til Eikåsen, Fåranibbå, eller Fuglahammaren. Det er også veldig populært og fint å ta ferga til Helgøy for å ta seg en sykkeltur i øyane. Der kan du for eksempel stoppe innom Helgøysund Marina å spise en god burger, Sjernarøy Maritim på komletorsdag, eller for en is på Nærbutikken på Nesheim eller på Joker Eriksholmen.

Ombo har også mange kjekke turmuligheter. Ombo er blant annet Stavangers største øy og har Stavangers største fjell; Bandåsen.

Plukk opp søppelet 

For at turene skal være best mulig for alle er det noen ting som er viktige å huske på:

  • Alltid plukk opp søppelet ditt
  • Husk båndtvang
  • Allemannsretten som innebærer at alle har fri ferdsel i utmark, så lenge det skjer på en hensynsfull måte.
  • På innmark er reglene slik at du kan gå tur på veier og stier, så lenge du holder god avstand til hus, hytter, hager og gårdstun.
  • Husk på bålforbudet hvor det ikke er tilegnet bålplass

Mer om reglene for ferdsel kan du lese mer om på Stavanger kommune sine nettsider, samt lese mer om Øyhopping som er aktiviteter i øyane Stavanger kommune arrangerer og setter opp transport til:

https://www.stavanger.kommune.no/kultur-og-fritid/lyspunkt/

Publisert: