Også Bokn-kaien viser tegn til svikt, men stenges ikke

Dykkere har undersøkt kaiene Sør-Bokn og Byre, og funnet letter svakhetstegn på kaien på Sør-Bokn.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Kaien på Sør-Bokn har visse svakhetstegn, men ikke så alvorlige at kaien bør stenges, mener kommunen.|Kaien på Sør-Bokn er bygget på fjell, og det står til og med i Bibelen at det som står på fjell står trygt.

STAVANGER:

Dykkere fra firmaet Proff Dykk undersøkte denne uka kaiene på Sør-Bokn og Byre, for å sjekke om ferja "Rygerfjell" har påvirket fundamentet for kaiene.,

Dette blir gjort som en følge av at fundamentet for kaien på Brimse har sklidd ut, og kaien har slått sprekker, som en følge av strømmen fra baugpropellene på ferja. Kaien på Brimse er nå stengt for ordinær ferjetrafikk, og kommunen jobber med en løsning på problemet.

Kaien på Byre er bygget på fjell, og det står til og med i Bibelen at det som står på fjell står trygt.

-Vi har nå fått undersøk kaiene på Byre og Sør-Bokn. Kaien på Byre står på fjell, og er helt fin, mens det var en mindre utglidning i det ene hjørnet på kaien på Sør-Bokn. Men skadene er ikke alvorlige, og kaien er fullt brukbar, opplyser kommunalsjef Kurt Idland i Stavanger kommune til Øyposten.

Ferjetrafikken kommer derfor til å fortsette som normalt til disse kaiene.

-Vi har ikke planer om å be om at ferja "Rygerfjell" må slutte å anløpe disse kaiene. Men det bør bli jevnlige inspeksjoner, for eksempel årlig eller annethvert år, tilføyer Idland.

Også kaien på Østhusvik har blitt undersøkt, men denne ble også funnet i orden, har kommunen tidligere opplyst.