- Det er bedre å låne enn å skulle kjøpe nytt

Siden 2019 har Frilager hatt hentested på både Rennesøy og Finnøy. Alla Almedal fra Vikevåg er en av dem som har benyttet seg av tilbudet.

  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Da barna til Alla Almedal skulle på speidertur valgte hun å leie utstyr til dem.|Kine Vassbø er daglig leder i Frilager Nord-Jæren.|Alexander (11) og Amalie var på speidertur i fjor.

FINNØY-RENNESØY: - Jeg lånte to hengekøyer i slutten av juni i fjor. Jeg har to barn som skulle på overnattingstur med speideren og da manglet vi to hengekøyer, sier Almedal.,

- Jeg hadde først tenkt å kjøpe, men det var utsolgt over alt. Alle skulle jo ha norgesferie det året, så da bestemte jeg meg heller for å leie.

Via utlånsportalen kan du låne alt fra ski og hengekøyer til stormkjøkken og gamasjer.

https://www.oyposten.no/2021/03/16/gratis-utlan-av-friluftsutsutstyr-i-oyane-som-fa-ha-oppdaget/

To ulike hentesteder

Det ene hentestedet er på parkeringsplassen ved kulturhuset i Vikevåg og det andre er mellom flerbrukshallen i Judaberg og Ryfylke bibliotek.

- Vi ønsker å være tilgjengelig der folk er og at de som bor på Rennesøy og Finnøy skal slippe å måtte kjøre helt til byen for å hente utstyret, sier daglig leder Kine Vassbø i Frilager Nord-Jæren.

I fjor ble boden i Rennesøy brukt sju ganger og den på Finnøy, bare fem. Alt som skal brukes i kommunal regi kan lånes gratis, men privatpersoner må betale.

- Jeg håper at flere begynner å benytte disse. Det er et kjempefint tilbud til skoler, sier Vassbø.

Kine Vassbø er daglig leder i Frilager Nord-Jæren.

Flott og enkel

Tobarnsmoren Almedal husker ikke hvordan hun kom over tilbudet, men hun synes det er bra at Frilager har satt opp et hentested i Vikevåg også.

- Jeg synes det er helt flott at du bare kan bestille det du trenger på nett og hente det i Vikevåg. Det er deilig å slippe å måtte kjøre helt til byen for å hente og levere, sier hun.

- Det er et helt topp tilbud for dem som for eksempel ikke har tid til å kjøre til byen eller som ikke har bil.

Alexander (11) og Amalie går på Vikevåg skole.

Må ha bruker

For å kunne bestille må du være registrert bruker på frilager.no. Bestillingen må gjøres senest to dager før, men kan også sendes inn tre måneder frem i tid. Det er også mulig å få det levert på døren.

- Det var veldig enkelt. Jeg fikk en kode på SMS og gikk til boden for å hente det. Jeg husker ikke hvor mye jeg betalte for det, men det var ikke mye.

- Dette er den første plassen jeg kommer til å henvende meg hvis jeg trenger noe annet utstyr. Det er bedre å låne enn å skulle kjøpe nytt.

https://www.oyposten.no/2021/02/23/mange-vil-pa-tur-med-trimpoengapp/