NYE KOKKER: Her er de to nye kokkene. Morten Danielsen fra Randaberg til venstre, og Sverre Tengesdal fra Hundvåg til høyre. Foto: Privat

FINNØY: Morten Danielsen er en av de nye kokkene på Dickins. Han er utdannet kokk, har drevet egen restaurant og jobber nå som steward offshore.

For en uke siden begynte Danielsen å jobbe på Dickins bar og restaurant sammen med Sverre Tengesdal.

– Vi var en «pakkedeal», sier Danielsen til Øyposten.

Danielsen og Tengesdal har kjennskap til hverandre fra før og jobber begge offshore til vanlig.

– Grunnen til at vi er en «pakkedeal» er fordi vi kokkelerer her i friperiodene våre. Når jeg er offshore er Sverre på jobb, og motsatt, forklarer han.

En uke som har overgått forventningene

Danielsen forteller at han lagde rundt 20 retter første dag på jobb. Noen dager senere, på mandag lagde han over 70.

OVERGÅTT FORVENTNINGENE: Danielsen har hatt en flott uke på jobb. Foto: Jone Bergøy Nedrebø

– Det har virkelig vært en uke som har overgått forventingene. Å se at trykket har økt hver dag siden vi startet er kjekt å se, sier han.

Danielsen og Tengesdal kan også opplyse om en annen kjekk del av jobben, nemlig å sette sammen menyen.

SOMMERRETTER: Kokkene planlegger temakvelder. I sommer lager de lette sommerretter. Foto: Jone Bergøy Nedrebø

– I sommer kjører vi 4–5 sommerretter, litt lett sommermat altså. Fremover ser vi også frem til å ha forskjellige temakvelder som «Italiensk helg» eller «Lutefiskaften» når det nærmer seg jul.

– Vi er også åpne for forslag, legger han til.

Avhengige av tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger er en ting Danielsen setter stor pris på, gode og dårlige.

TILBAKEMELDINGER: Kokkene på Dickins setter stor pris på tilbakemeldinger. Foto: Jone Bergøy Nedrebø

– Vi ønsker tilbakemelding på alt. Hvordan maten var og hvordan prisen er. Til nå har vi bare fått gode tilbakemeldinger, noe som er veldig kjekt, men nå trenger vi nesten noen dårlige, sier han og ler.

Minde ansvar

Som steward på en offshore rigg har Danielsen til vanlig masse ansvar, men som kokk på Dickins kan han ta det litt mer med ro.

– Som steward må jeg ha kontroll på personell, mat og god drift. Nå slipper jeg å tenke på det, det er en kosejobb rett og slett. Jeg trives bak grytene inne på Finnøy, sier han.

STEWARD: Som kokk på Dickins slipper han alt ansvaret som han har offshore, men han tar seg allikevel tid til å lære opp Marielle Falkeid. Foto: Jone Bergøy Nedrebø

Selv om det å være kokk er mer avslappende enn det å være steward, er det fortsatt travelt.

– Heldigvis er det veldig kjekke gjester og ansatte her. Jeg får også sjansen til å ta med meg Marielle på opplæring slik at hun kan ha kontrollen når vi er borte, avslutter han.

KJEKT: Marielle Falkeid synes det er kjekt å prøve seg som kokk. Her viser de frem den fiskesuppen de har lagd. Foto: Jone Bergøy Nedrebø