Lars Andre Rødne , daglig leder i Rødne-selskapet.

SJERNARØY:  Rødne er en av de to største arbeidsgiverne i Finnøy kommunedel.,

" I dag har vi vårt hovedkontor på Sjernarøy (samfunn uten fastlandsforbindelse), samt vi har et

kundesenter i Stavanger sentrum. Dette gjør at vi er avhengig av gode pendlerforbindelser med hurtigbåt.

Vi har ansatte som reise fra Stavanger og mellomsteder, for å jobbe på vårt hovedkontor. I tillegg reiser flere av de ansatte på hovedkontoret på Sjernarøy flere ganger pr uke til vårt kundesenter i Stavanger. Siden vi er et rederi har vi også mannskapsbytter på våre båter, både i Ryfylke og i Stavanger, noe som samlet sett gjør at vi er avhengige av gode forbindelser mellom Ryfylke og Stavanger. Dette gjør at våre ansatte også er avhengig av å kunne reise mellom Ryfylke og Stavanger i helgene, lørdag/søndag.

Hurtigbåtrute er «veien vår» og særdeles viktig for vår fremtid som en attraktiv arbeidsplass helt nord i Stavanger kommune, essensielt for videre rekruttering til arbeidsplassen.

Følgende punkter er viktig for oss i en fremtidig rutestruktur;

 Båt fra Stavanger om morgen til Helgøy med retur om ettermiddagen, som gir en god arbeidsdag på vårt hovedkontor på Sjernarøy, mandag - fredag.

 Båt fra Helgøy om morgen til Stavanger med retur om ettermiddagen, som gir en god arbeidsdag på vårt kundesenter i Stavanger, mandag – fredag., En avgang fra Stavanger midt på dagen til Ryfylke med mellomsteder og retur til Stavanger, mandag til søndag for mannskapsbytter/halve arbeidsdager.

 God løsning på skolerutene til/fra Finnøy Sentralskole og Strand Videregående skole, slik at flere av våre arbeidstakere blir boende/flytter til Sjernarøy.

 Særdeles positivt med en sen avgang fra Stavanger til Ryfylke mandag – lørdag med korrespondanse med ferje fra Judaberg.

 Gode ruteforbindelser til/fra Stavanger fredag ettermiddag, hele lørdagen og søndagen. Dette for at ansatte som er fastboende skal ha gode muligheter til å bruke Stavanger sentrum på deres fridager, samt at barn av fastboende ansatte som studerer i Stavanger/Sauda skal kunne komme seg hjem ifredag ettermiddag med retur søndag ettermiddag/kveld.

Samlet sett mener vi at Ruteforslag 2 dekker best våre behov for å være en attraktiv arbeidsgiver også i fremtiden.

Vi ønsker samtidig å gi følgende innspill til rutene i dette ruteforslaget:

 Se på en løsning hvor avgang fra Stavanger kl. 10.30 til Ryfylke med retur til Stavanger kl. 12.45, kan utføres hver dag, mandag til søndag. Dette hadde vært et godt tilbud til alle, både fastboende og arbeiderne våre som har vaktbytte midt på dagen i helgene. Kunne lett også tatt med Bokn/ Byre på «rundturen» slik som dagens avgang kl. 20.00 mandag til lørdag.

 Søndagsruten bør gjennomarbeides en gang til da denne ikke dekker behovet vårt.

 Vi savner en senere avgang fra Helgøy mot Stavanger søndag kveld, siste avgang fra Helgøy med hurtigbåt er kl. 17.30 – det er litt tidlig for studenter/arbeidere som skal returnere til Stavanger. Det kan se ut som ruteforslag 3 her en bedre løsning på søndagene.

 Viser også til informasjon fra politisk side at de har sagt at «samfunn uten fastlandsforbindelse skal prioritere», men vi kan ikke se at dette gjenspeiles i stor grad i de ulike ruteforslagene, spesielt ikke mandag – lørdag i ruteforslag 3.

 Til informasjon har vi ikke lest korrektur på rutestrukturen, men vi ser at det er ulike løsninger som vil fungere dårlig i praksis i de ulike ruteforslagene. I fortsettelsen går vi ut fra at Kolumbus

gjennomgår rutene med dagens operatører for å kvalitetssikre gjennomføringsmulighetene av rutene".

Lars A. Rødne

,-Daglig leder-