Lauvsnes Gartneri fekk Gladmatstipend

Gartnerieigar Jan Terje Vignes fekk onsdag heider og ære og 30.000 kroner i stipend under Gladmatfestivalen.

Så glad blei dagleg leiar og styreleiar Jan Terje Vignes i Lauvsnes Gartneri då han onsdag fekk Gladmatstipendet 2023 under Gladmatfestivalen i Stavanger.
Publisert: Publisert:

– Det kjennest godt å bli sett pris på. Me har ikkje bod på Gladmat i år, men har hatt det mange gonger før, seier eigar og drivar Jan Terje Vignes i Lauvsnes Gartneri til Stavanger Aftenblad.

Onsdag fekk gartneriet på Finnøy tildelt Gladmatstipendet på 30.000 kroner under Gladmat i Stavanger. På scenen for å heidre prisvinnaren var både ordførar Kari Nessa Nordtun og landbruks- og matminister Sandra Borch.

Festivalen delte ut eit tilsvarande stipend til den relativt nyåpna restauranten Bravo i Pedersgate, som allereie har fått ei tilråding i Michelin-guiden. Gladmat saman med Inge Steenslands Stiftelse deler kvart år ut desse prisane for å oppmuntre til auka kompetanse og engasjement i matregionen Rogaland.

I juryen satt Kristin Austigard (Det Norske Måltid), Amanda Bahl (Bergen Matfestival), Anita Løyning (Opplæringskontoret for restaurant- og matfag) og Harald Minge (Næringsforeningen i Stavanger-regionen). Dei skriv dette om Lauvsnes Gartneri:

«Prisen tildeles en innovativ aktør, som med stort engasjement for bærekraft investerer i fremtidsrettet teknologi for å øke produksjonen, redusere energiforbruket og fange karbon. Med sitt fokus på fornøyde kunder, trivsel og med en stor dose pågangsmot har vinneren mangedoblet produksjonen på få år.

Gartneriets beliggenhet i sjøkanten på Finnøy i Stavanger kommune, gir optimale lys- og dyrkingsforhold, som resulterer i en produksjon av rundt 1000 tonn smakfulle tomater årlig. Det utgjør imponerende 10 prosent av de norske tomatene.

Gartneriet har i dag 45 ansatte og alle arbeider for det samme målet – å skape best mulige smaksopplevelser for sine kunder.»

Gladmatfestivalen blir arrangert for 25. gong og den varar fram til og med laurdag.

Se programmet for festivalen her

Publisert: