Skyhøye strømpriser: Harestad kan bli nødt til å stenge dørene

Etter snart 25 år med drift, er eier og daglig leder, Tor Bernard Harestad klar til å stenge dørene på grunn av de høye strømprisene.

Publisert: Publisert:
Daglig leder Tor Bernard Harestad vurderer å stenge dørene på mottaket.

BRU: Strømprisen har begynt å ta knekken på flere bedrifter rundt om i landet. En av de utsatte er Rennesøy fisk- og skalldyrmottak.

Om to år var planen å feire 25 års jubileum for mottaket, men nå er daglig leder Tor Bernard Harestad forberedt på å feire 25 års jubileum med stengte dører. Harestad har drevet bedriften både med høy lånerente og en pandemi, men han synes likevel at strømprisene er det verste han har vært gjennom.

-Etter 35 år med å drive bedrift har det aldri vært så krevende som det er i dag. Det er trist for oss som driver nå, det vil bli tragisk for neste generasjon, sier Tor Bernard Harestad til Øyposten.

Tor Bernard Harestad mener at strømprisene kommer til å knekke flere enn hans bedrift.

Strømprisen overstiger inntekten

Med rundt 20.000 til 25.000 i månedlig inntekt, og rundt 30.000 i strømregninger er det ikke lenger holdbart for Harestad å drive. Han må enten stenge dørene eller bruke av pensjonen for å holde liv i mottaket. Nylig har Harestad anskaffet seg en ny ismaskin til mottaket som bruker 33 kilowatt i timen, og kan fra dag til dag regne seg frem til timesprisen på maskinen.

Harestad opplyser at Rennesøy fisk- og skalldyrmottak har vært et sted hvor flere i lokalmiljøet har jobbet. Ungdommer har hatt sommerjobb her, og flere har vært innom i perioder og jobbet på mottaket.

Siden han startet mottaket har ikke økningen i strøm- og dieselprisene harmonisert med inntekten og kjøpekraften. Harestad trekker frem eksempler hvor en krone i prisøkning på produkt han selger, kan være nok til at han ikke får solgt varene sine i utlandet.

Tor Bernard Harestad mener det er på tide alle politikerne på Stortinget tar ansvar for strømkrisen.

Politikerne må ta ansvar

Bedriftslederen på Bru presiserer at alle politikerne har bidratt til strømkrisen og at alle har nå et ansvar for å rydde opp. Han legger også til at den grønne omstillingen også har bidratt til at strømprisene går i været, og at politikerne ikke bare kan legge skylden på krigen i Europa.

-Dette kommer til å ta knekken på oss viss ingen ting blir gjort, mener Harestad bestemt, og er særlig bekymret for næringslivet med de høye strømprisene.