STAVANGER: Oversikten over Stavanger-politikernes kontaktinformasjon og verv har lenge vært publisert på stavanger.kommune.no/finnpolitiker. Og innholdet har vært godt besøkt. Hvert år blir det utført mellom 40 000 og 45 000 oppslag i tjenesten. De mest ettersøkte politikerne har vært Mimir Kristjansson, Frode Myrhol, Dag Mossige og Rune Askeland det siste året.

Se hvilke honorarer de får

Nå er tjenesten kraftig oppgradert og utvidet. Publikum kan få opplysninger om hva slags honorarer politikerne får for de enkelte vervene, og informasjon om hvilke verv politikerne har i interkommunale selskap, kommunale foretak og andre steder der de representerer Stavanger kommune.   - Dette er et godt digitaliseringsprosjekt, og meroffentlighet i praksis. Det blir lettere for innbyggerne å få informasjon om de folkevalgtes verv, og hvordan vervene honoreres sier Hanne Navdal Vatnaland, leder for politisk sekretariat.

Bestilt av politikerne selv

Ved å bruke filtreringsmulighetene i tjenesten kan man sortere utvalget etter parti, utvalg, rolle i utvalget og eksterne verv.

Kommunestyret bestilte oversikten da de vedtok kommunens handlings- og økonomiplan for 2021 – 2024.