Da Finnøy jekket ned kjepphøye SIF-spillere

Tore Ladstein forsetter her sin beretning fra tiden fotballspiller for Finnøy. Vi skriver begynnelsen av 80-tallet, og under kampen på Kvitsøy lå robåten klar bak målet for å hente baller på villspor. Dessuten ble kjepphøye SIF-spillere jekket kraftig ned etter å ha møtt laget fra Finnøy.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel
Finnøy Old Boys fra 20 år tilbake. Bak fra venstre.: Arve Vignes, Erik Rørtveit, Sigurd Risa, Øystein Handeland, Sverre Jan Reilstad, Henning Ruud, Tore Ladstein, Terje Vignes, John Vestbø, Per Sigve Flesjå. Framme fra venstre: Svein Kåre Falkeid, Geir Steinsvik, Bård Asle Nordbø, Charles Dickinson, Arne Linndal, Jon Asgaut Flesjå og Reimund Flesjå. Foto: privat

Av Tore Ladstein,

FINNØY:

Vi rykket ned til 7 divisjon etter denne sesongen. Men, vi var nær ved å holde oss. I sesongens siste kamp mot Tasta trang vi uavgjort. Tasta ledet 2-1 rett før slutt. Jeg gikk i angrep, noe som sjelden skjedde, fikk en stor sjanse, men satte ballen utenfor.,

I 82 kom vi langt i Rogalandscupen. Vi møtte bl.a. Buøy fra 3 divisjon, en kamp vi vant 8-7 etter straffer. Finnøy spilte i 7 divisjon både i sesongen 82 og 83. Før seriestart i 83 var vi med på Stavanger cupen på Lassa. Det endte med at vi vant hele cupen, etter 0-0 og ekstraomganger i finalen mot Stokkadalen. Det hele ble avgjort på straffer, jeg tok den ene. Bommet skikkelig på ballen, men heldigvis gikk keeperen feil vei. Noen sa også at da jeg skjøt fikk han all grusen i fjeset, følgelig så han ikke ballen. Vi vant straffene 3-1.

Fotballbane på en holme

Oppildnet av dette hadde vi en strålende sesong. Totalt vant vi 16 kamper, en uavgjort og et tap. Resultatmessig var seieren over Auglend størst, vi vant 20-1. Reidar Olsen scoret 10 mål i denne kampen, totalt 51 hele sesongen. Denne sesongen er også beskrevet i en sang, skrevet en sen kveld hos Marit og Tor, hvor latteren satt svært løst.

Kampen jeg husker best var serieåpningen mot Kvitsøy på Kvitsøy. Ble fraktet ut på en holme i en gavlabåt, her var det kun fotballbane og sauer. Hele banen var full av saueskitt, det var plenklipperen de hadde. Dessuten lå en liten robåt klar bak det ene målet, hvis ballen, noe som ofte skjedde, føk på sjøen. Glatt var det, men vi vant 5-2.

En uforglemmelig kamp fra dette året er B-lagskampen mot SIF på siffen. Etter en heroisk innsats fra våre nest beste menn, vant vi 4-3. SIF-gjengen var kjepphøye før kampen, men ble jekket kraftig ned! Moro.

I KM-finalen mot Skjoldar tapte vi 1-2. Husker at Arve Vignes måtte spille back, noe han var sterkt uenig i. Charles Dickinson scoret vårt mål.

Fant igjen gifteringen

Vi var tilbake i 6 divisjon i 84-sesongen, en sesong som gikk bra. Husker spesielt kampen på Stemmen mot Tasta, en fæl bane for oss. Her spilte Gaute Halleland en av sine første seriekamper, han endte opp med å score kampens eneste mål. Min første og eneste seier på Stemmen.

Jens Laugaland giftet seg høsten 83. Etter en kamp våren 84 savnet han gifteringen, den var søkk vekk. Hele laget utpå banen for å lete, fordelen var at Jens stort sett «stod» i midtsirkelen under kampene, så leteområdet var begrenset. Vi fant ringen, og Jens er fortsatt lykkelig gift.

Sesongen 85 startet i snøstorm på Sørbø-banen på Rennesøy. Kampen inngår på langt nær i historien, men jeg scoret mitt første seriemål, på straffe. Måtte gnure ballen ned i grusen i motvinden, den trillet i mål. Vi tapte kampen 3-4. En annen kamp å nevne, er kampen mot Ganddal der ute. Vi spilte i sterk motvind i 1 omg., Ganddal ledet bare 1-0 til pause. Nå skulle vi ta de i 2 omg. i medvinden. Vi tapte 0-8!

Til bortekampene brukte vi oftest privatbiler. Skulle møte Åna Sira på fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest Agder. Bilen til Jon Asgaut kollapset på Sandnes, men de var ikke snauere enn at de tok drosje til kampen. Drosjen ventet under hele kampen, og kjørte de tilbake. Har aldri tørt spørre hva regningen kom på.

Fra denne sesongen kan nevnes at jeg scoret et flott selvmål mot Bjerkreim på Leikvoll, en nydelig heading i krysset. Vi rykket igjen ned til 7 divisjon etter 85 sesongen.