Gratis ferjer har hjulpet oss ekstremt

Daniel Nedrebø Gjertsen er frå Nord-Talje og er aktivt med i drifta av Joker Helgøysund og Helgøysund Marina.
Publisert: Publisert:

Hva er viktigst for Høyre? Folk eller prinsipp?

Det er vel kanskje lett å se på Høyres Ole Ueland og resten av gjengen. I Samferdselsutvalget på onsdag sa Kjartan Alexander Lunde (V) at kostnadene med hurtigbåtene er problemet. Selv om Rogaland fylkeskommune får kompensasjon fra staten til dekning av tapte billettinntekter. Fylkeskommunen sparer også 57,6 millioner kroner for avvikling av høyprisbidraget siden høye konsesjonskraftinntekter avvikles. Fremdeles mener Fylkesordfører at vi ikke har råd. I Samferdselsmøtet blei det også snakket om at folk tok med seg tomme trailere hjem. Dette har ingen tidligere sett eller hørt noe om. Men det er veldig betryggende vi har noen eksperter på området.

Jeg er så heldig at jeg jobber i den over 100 år gamle familiebedriften vår i Helgøysund. Gratis ferjer har hjulpet oss ekstremt. Det har aldri vært så lett å få service på for eksempel kjøler og frysere, transport av varer, selgere, fagfolk eller kjekke kunder. Gjennom sommerhalvåret har jeg hørt og sett hvor mange som bruker hyttene mer og mer. Også flere vurderer å flytte inn. Nettopp på grunn av gratis ferjer.

Dette har gitt oss og andre bedrifter i øyene høyere omsetning og bedre rammevilkår.

Vi hadde følelsen at vi også var med i Stavanger.

Skal vi ikke ha stabile rammevilkår for Ryfylke?

Fylkeskommunen tar bort gratis ferjer med så kort varsel. Hva gjør bedrifter som allerede har sendt ut anbud til kunder? Selv pendler jeg hver kveld fra Helgøy til Jåttåvågen videregående skole. Jeg kan ikke ta hurtigbåt da jeg blir en time forsinket hver dag. Den seine båten går kun fra torsdager av. Det betyr at jeg måtte overnattet tre dager i Stavanger. Med de nye ferjesatsene kommer jeg til å betale cirka 250 kroner i uken.

I skrivende stund sitter jeg på 15:30-ferjen som er full av arbeidere som enten skal hjem eller på neste jobb, pendlere, turister, fastboende et cetera. Så nei! Trailerne er ikke tomme, Kjartan Lunde.

Jeg må bare si hvor mye jeg hyller bedriftseiere og bønder som driver i Ryfylkeøyene. Med en arbeidsgiveravgift på lik linje som Forus og Barcode og en fylkeskommune med politikere som trolig ikke har sett en ferje eller kjent på utfordringene i næringslivet.

Daniel Nedrebø Gjertsen (19)

Publisert: