Leserbrev: En stor takk fra musikkorpset på Finnøy

Finnøy Musikkorps i aksjon under fjorårets Tomatfestival.
Publisert: Publisert:

Kjære øybuer.

Vi i Finnøy Musikkorps ønsker å rette en stor takk til dere alle, for den fantastiske
støtten vi har fått. Det har vært en krevende reise å gjenopplive korpset, men nå kan vi med glede si at vi har 15 betalende medlemmer.

Kristian Spanne tok høsten 2021 et initiativ som satte det hele i gang, etter at Øyposten hadde satt saken på dagsorden. I tillegg til vårt korps, har vi etablert et Skolemusikkorps med 14 medlemmer i alderen 8-15 år fra Ombo og Finnøy. Vi har også fått Hartvik Amdal som dirigent, noe som krever økonomiske ressurser for å beholde ham.

Vår innsats har gitt oss muligheten til å delta i en rekke flotte spilleoppdrag som
Tomatfestivalen, 17. mai-feiringene på Ombo og Finnøy, julegrantenningen på
Judaberg, «Vi syng Jula inn», og flerbrukshallens 20-årsjubileum. Vi har blitt invitert til å spille på julemessen i november, og dere vil kunne høre oss ved Coop’en noen lørdager fremover. Vi setter stor pris på alle disse mulighetene.

Finnøy Musikkorps har holdt konsert sammen med Skeie og Rennesøy musikkorps, og i 2022 arrangerte vi en basar som ble en så stor suksess at vi planlegger å holde en ny basar til høsten. For å finansiere våre aktiviteter, har vi samlet inn panteflasker, mottatt økonomisk støtte fra flere bedrifter og etablert en støttemedlemsordning.

I påvente av en dirigent fra kulturskolen, er det tre ildsjeler i korpset som har tatt på seg oppgaven med å dirigere aspirantene på dugnad. Dette viser hva et engasjert lokalsamfunn kan utrette når vi står sammen.

Vi takker alle for deres støtte og gleder oss til å fortsette å underholde dere med vår musikk og bidra til et levende kulturliv i Finnøy.

Følg oss gjerne på Facebook.

Med vennlig hilsen,

Anita Mjølsnes Helle
Leder av Finnøy Musikkorps

Publisert: