Nei ... nei ... og atter nei

Stian Nevøy (Ap) i Rennesøy kommunedelsutvalg tviler på at flertallet vil gi noe særlig mer enn ti millioner kroner til å pusse om kulturhuset Meieriet i Vikevåg.
Publisert:

I denne ukas Øyposten kan vi lese om en såkalt feide mellom Arbeiderpartiets Dag Mossige og Høyres Jan-Mikal Hanasand. Det er fristende å trekke paralleller til feiden mellom Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch på 80-tallet, men så dramatisk er det kanskje ikke?

Jo, for oss som blir direkte påvirket hva resultatet til denne «feiden» vil bli, oppleves det faktisk ganske dramatisk.

Flertallspartiene signaliserte først at det skulle bevilges 2 millioner til oppussing, så ble det endret til 10 millioner kroner. Det er vel og bra det, men sammenlignet med Arbeiderpartiets forslag på 144 millioner kroner, blir flertallspartienes 10 millioner rimelig useriøst. Det er 134 millioner kroner mer fra Ap, eller cirka 5.360.000 halvlitere med Pepsi Max, som er min foretrukne valuta.

Vi er mange innbyggere i Rennesøy kommunedel som nå er skuffet over det sittende flertallets nedprioritering av Meieriet i Vikevåg sentrum. Flertallspartiene har ved tre anledninger fått sjansen til å vise at de vil ha en intensjon om å jobbe for oppussing av Meieriet. Så, hva har de gjort med disse sjansene? Nada.

Arbeiderpartiet har foreslått at bygging og renovering av Meieriet og nytt kommunedelssenter, skal settes i gang i denne perioden. Det har blitt tatt opp i Stavanger bystyre, Rennesøy kommunedelsutvalg og Utvalg for idrett og samfunnsdialog. Alle tre gangene har Høyre og flertallspartiene stemt ned
forslaget.

Du trenger verken professorutdanning eller manglende kildehenvisning på din
masteroppgave for å forstå at Høyre, Frp, Venstre, KrF og PP ikke på noen måte
ønsker å prioritere Meieriet.

«Men meieriet er ikke nevnt i intensjonsavtalen», blir det gjentatt til det kjedsommelige av posisjonen. Av og til så lurer jeg på om de faktisk har lest intensjonsavtalen. Der nevnes heller ikke et helsehus, men et kommunedelssenter.

Et kommunedelssenter, som i tillegg til helsetjenester, også skal romme brukerdialog og frivillighetssentral.

Meieriet har allerede et bibliotek, en kulturscene og Rennesøy historielag. Etter
renoveringen skulle også ungdomsklubben flytte ned til Meieriet. Ungdommene har allerede vært med arkitektene å planlegge sin del av bygget. Lurer
på hva de tenker nå ...

«Men dette er jo ikke et nytt bygg som nevnt i intensjonsavtalen», sier de også i
posisjonen. Nei, det er det ikke. For vi tenker; hvorfor bruke masse penger på et nytt bygg når vi kan ruste opp dette gamle og verneverdige bygget?

Over hele Norges land finnes eksempler på fantastisk arkitektur der nytt møter
gammelt. Klostergårdens gårdsutsalg på Mosterøy er et klasseksempel på dette.

Vi håper flertallet får flere penger å bruke på Meieriet. Det ble faktisk nevnt at det
skulle bevilges mer midler i revidert budsjett av lederen av Rennesøy kommunedelsutvalg.

Så nå gjenstår det å se om dette støttes av resten av flertallet. Jeg tviler.

Stian Nevøy

representant for Ap i Rennesøy kommunedelsutvalg

Publisert: