Snipp snapp snute, så var Øysamfunnet ute

Flertallet i Rogaland fylkeskommune har bestemt seg for å innføre betaling igjen for biler som tar ferje blant annet i Finnøysambandet.
Publisert: Publisert:

Med kjennskap til næringslivet i Ryfylke har jeg alltid prøvd å fremsnakke mulighetene for å drive med noe her i øyrike. Det har ikke alltid vært lett, siden vi har vært påført ekstraordinære fraktutgifter i form av både tid og penger. Derfor var det en utrolig vitamininnsprøytning at vi ved gratis ferje kunne få en liten utjevning av de negative fraktutgifter vanlig folk og næringslivet i øyrike har slitt med.

Hvor lenge Adam var i Paradis sies det ingenting om, men sannsynligheten er liten at det vart lenger enn gratisferjene i Rogaland. Og at det er Høyre, Frp, V og KrF som her gjennomfører disse smålighetene, er nesten ikke til å tro. Dette er småpenger på fylkesplan, mens det for folk flest og næringslivet betyr alt som gjør det mulig å bo i øyrike.

Har lenge håpet at optimismen ville ta seg opp her inn i Ryfylke etter sammenslåing med Stavanger. Er det ingen på kommunalt plan som kan stå opp og prøver i det minste å forhindre dette samferdsel overgrepet? Eller er det ironi at en stemmer inn politikere til å tale den lille manns sak?

Av Bernhard Sunde, Fogn

Publisert: