NRK søker hobbybakarar frå distrikta

Går du med ein draum om å ta bakehobbien eit steg vidare? No har du sjansen.

Prosjektleiar Anders Myhr Nielsen og produkjsonsleiar Andreas Berge ønskjer seg fleire bakeglade søkarar og oppmodar også gutar å søka. -Me veit det er mange gutar som er flink å baka, seier leiarduoen.
  • Oddbjørg Måland
Publisert: Publisert:

Øyposten er kjent med at det er fleire dyktigie bakarar i kommundelane Finnøy og Rennesøy.

Bakemesterskapet er ein av NRK sine storsatsingar dei neste åra. Og no søker dei altså etter dyktige hobbybakere som vil konkurrera om å bli Norges beste.

I denne pressemeldinga frå NRK kan du lesa meir om det landsomfattande bakemesterskapet.

- Vi ønsker å nå ut til distriktene. Vi skal kåre Norges beste hobbybaker, og da er det viktig at hele Norge blir representert, sier prosjektleder Anders Myhr Nielsen.

- Veldig mange har allerede meldt seg på bakekonkurransen, og nå lter vi spesielt etter gutter, og bakere fra distrikts Norge, sier Anders Myhr Nielsen.

Alle hobbybakere over 16 år kan søke, uansett hvilken spesialitet man har. Det kan være alt fra kjeks, tradisjonsbakst, kaker og brød, til å være dyktig på å lage sjokoladeskulpturer.

Det er mange som er ekstremt flinke, som tenker at de ikke er gode nok. Det er litt typisk norsk, men det må vi slutte med. Hvis du elsker å holde på med noe, er du sannsynligvis veldig mye bedre enn de aller fleste.

Tid til øving

- Flere av oppgavene får man tid til å forberede seg på forhånd. Hvis det er noe man ikke har bakt så mye før, har man tid til å øve seg.

Det er viktig å presisere at det er hobbybakere vi søker etter. Det vil si at hovedinntektskilden ikke kan være fra kommersiell baking. Deltagerne kan heller ikke tidligere ha jobbet fulltid som baker eller kokk.

- Er man glad i å bake, er det ikke noe morsommere sted å være.

Det er lenge siden det har vært bakeprogrammer på norsk TV. "Hele Norge baker” gikk på TV3 fra 2013 til 2014, og Kakekrigen som gikk på FEM fra 2013 til 2018.

Oppgaver

- Nå vil vi heve lista. Vi vet at mange har brukt mye tid på baking de siste åra. Det gleder vi oss til å vise fram med morsomme og spektakulære bakeoppgaver, sier Nielsen.

«Bakemesterskapet» er en norsk versjon av BBC-konseptet «The Great British Bake Off». Programmet er en suksess over hele verden, og er blitt produsert i over 35 land.

– Vi har troen på at dette vil bli stort, og håper dette er noe NRK skal lage i mange år framover. Er man glad i å bake, er det ikke noe morsommere sted å være. Vi skal samle de flinkeste hobbybakerne fra hele landet, sier prosjektlederen.

Frist

Søknadsfristen går ut i romjulen (28.12.2022), så det er enda litt tid igjen. Over nyttår skal NRK på en castingturné rundt om i landet for å møte mange av de som har søkt.

Til slutt litt praktisk informasjon:

– Søknadsfrist: 28.12.2022.

– Søknadskjema ligger på nrk.no/delta.

– Opptak i fire uker i april/mai 2023.

Serien skal spilles inn i Bergen, nærmere bestemt på plenen ved Bergenhus festning, like ved Bryggen.