Ny film om utvandringen til Amerika premiereklar

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika.Mandag 22. august blir det førpremiere på Erik Poppes nye film «Utvandrerne».

Publisert: Publisert:
Scene fra Erik Poppes nye film om utvandringen til Amerika.

I denne episke fortellingen følger vi Kristina (Lisa Carlehed), Karl Oskar (Gustaf Skarsgård) og deres små barn på den farlige reisen over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika.
Rundt 800.000 av de som utvandret til Amerika var nordmenn. Denne filmen er også deres historie.

Mandag 22. august blir det førpremiere på Erik Poppes «Utvandrerne» med Liv Ullmann blant gjestene under Filmfestivalen i Haugesund.

Deretter legger Erik Poppe ut på turné. Det blir førvisninger av filmen bl.a. på Utvandrermuseet på Hamar og på Odeon kino i Stavanger, før norgespremiere på kinoer over hele landet og festpremiere med rød løper på Colosseum i Oslo fredag 2. september.

Filmen er regissert av Erik Poppe og manus er skrevet av duoen Anna Bache-Wiig og Siw Rajendram Eliassen. I hovedrollene finner vi Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed. I øvrige roller finner vi Sofia Helin, Tove Lo, Stig Henrik Hoff og Fredrik Høyer.

Filmen er basert på Vilhelm Mobergs episke bøker, og er et portrett av en stor historisk hendelse.