Pia Myrvold stiller ut på Utstein Kloster Hotell

Utstein Kloster Hotell inviterer til åpning av foajeutstilling av den verdenskjente kunstneren Pia MYrvoLD 3. november 2022 kl. 13.00

Publisert: Publisert:
Pia Myrvold skal ha utstilling på Utstein Kloster Hotell.

RENNESØY: Foajeutstillingen “Art Avatar / Coloss Island” åpnes og er kuratert av den verdenskjente Stavangerkunstneren Pia MYrvoLD, som er kommet tilbake til Rogaland etter 30 år som profesjonell kunstner i Paris.

Om kunstneren

Pia MYrvoLD (f. 1960) vokste opp i Stavanger. Hun studerte kunst i California under Charles Walters i 1978-79. Pia MYrvoLD debuterte som billedkunstner på Vestlandsutstillingen i 1980 og deltok på Høstutstillingen i 1982.

I 2011 og 2013 produserte og kuraterte Pia Myrvold de uavhengige paviljongene “Flow- a work in Motion” og “The Metamorphoses of the Virtual”, under Venezia-biennalene.

I 2014 inviterte Centre Pompidou i Paris; henne til eget soloshow med utstillingen ART AVATAR; der hennes pionerarbeid med ny teknologi, video og interaktive grensesnitt ble vist i en 3 måneders utstilling med over 10 000 besøkende.

Det var til denne utstillingen at hun lanserte konseptet “Virtual Mirror”, som er ett av de første Meta verk vist i museums og kunst sammenheng.

Første gang

For første gang skal et av verkene hennes fra den utstillingen  vises i Norge, video verket Coloss Island- Shields, en monoloop video utelukkende produsert med virtuelle verktøy. I dette hovedverket har kunstneren arbeidet med visualisering av hvordan sjelen ser ut.

New York Times, inviterte henne som hovedtaler til konferansen “Art for Tomorrow” i 2016, i Doha, Qatar.