Forbereder festival på Kulturbruket

Andre helga i juni blir det kammermusikkfestival på Bru.

Fra en tidligere konsert på Kulturbruket.
Publisert: Publisert:

For tredje år på rad inviterer Kulturbruket musikere på internasjonalt nivå og publikum til en kammermusikalsk helg. Årets happening blir fredag 9. og lørdag 10. juni.

– Bordfellesskap, litteratur og vandring er integrert i programmet. Det hele rammes inn av et unikt kulturlandskap, og foregår på et tun der det drives aktivt jordbruk, og kulturbruk av aller beste merke, skriver Kulturbruket i ei pressemelding.

HELE PROGRAMMET FINNER DU HER

Kulturbruket 44/4 drives av ekteparet Inger Lise og Magnus Jansen Bru. De har gjort om en driftsbygning på gården til en kulturinstitusjon.

Musikalsk ansvarlig for kammermusikkfestivalen er pianisten Benedicte Palko, bosatt i Sevilla. Foruten henne er årets musikere:

Miriam Helms Ålien, fiolin
William Coleman, bratsj
Øyvind Gimse, cello
Luz Sedeno, klarinett

– Årets to konsertprogram er meget ulike. «Spelemann på taket» bygger på jødiske undertoner, fra klassisk-romantiske Mendelssohn, til hæla i taket med jødiske klezmer rytmer i den halsbrekkende trioen for klarinett, fiolin og piano av Paul Schoenfield, skriver Kulturbruket:

– I konserten «Serenade» fremføres musikk som smelter på tungen. Om det overgår kokkens dessert i det påfølgende «Musikalsk Gjestebud» vites ikke enda, men kokken bygger kveldens meny rundt konsertprogrammene, og musikerne gir av seg selv innimellom rettene.

Kart som viser Kulturbruket:

Publisert: