Inviterer til gratiskonsert i Kulturbruk 44/4 på Bru: – Det vil bli en helt unik atmosfære

Kunst og Musikk Festival i Stavanger inviterer til gratiskonsert på Bru. De lover stemning for folk i alle aldere og håper så mange som mulig tar turen innom.

GRATISKONSERT: Kunst og Musikk Festival inviterer til gratiskonsert på Bru 2. august. De lover en helt unik atmosfære med dyktige musikere. Fra venstre: Ingrid Geuens og Inger Lise Bru
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

– Vi har aldri hatt så mange nasjonaliteter før, dette er det største vi noensinne har gjort.

Det sier Ingrid Geuens, kunstnerisk leder for Kunst og Musikk Festival til Øyposten.

Lenger ned i saken finner du programmet.

Festivalen arrangeres til vanlig i Stavanger, noe den også gjør i år, men denne gangen inkluderes også Kulturbruk 44/4 på Bru og Egersund i programmet.

– Det blir en hel uke med konserter, utstillinger, fortellinger og lignende i Stavanger og Egersund, men den 2. august blir det gratiskonsert på Bru, forklarer Geuens.

Et møte med folkemusikk og kunstmusikk

Gratiskonserten på Bru er bygd opp av flere små innslag fra 17 forskjellige utøvere. Konserten skal vare i det arrangørene beskriver som en «vanlig konsertlengde», og setter sammen folkemusikk og klassisk musikk.

– De to sjangrene skal komplimentere hverandre, og vi har fått tak i mange flinke og unge utøver som er i verdenstoppen innen musikken de driver med. Det blir uten tvil en fantastisk opplevelse, forklarer Geuens.

KLASSISK KOMBINERT MED FOLKEMUSIKK: Geuens og Bru forklarer at konserten vil kombinere klassisk og folkemusikk. De håper på en intimkonsert, og blir det for fullt inne vil de flytte konserten ut på låvebrua du ser bak dem.

Geuens håper derfor at så mange som mulig ønsker å ta turen innom, spesielt Finnøy- og Rennesøybuen.

– Det er veldig lavterskel så det er bare å komme. Du trenger ikke å ta på finstasen. Det er bare til å ta med hele familien, folk i alle aldre er velkomne, sier eieren av Kulturbruk 44/4, Inger Lise Bru til Øyposten.

Strategisk valg av lokale

Valget av konsertlokalet på Bru var heller ikke tilfeldig. Geuens forklarer til Øyposten at de valgte Kulturbruk 44/4 for den flott naturen der ute, slik at innvandrere skal få et godt møte med norsk kultur.

– Grunnen til at vi valgte å ha en gratiskonsert her ute er for at folk som ikke har like god råd skal få oppleve hva kulturlivet i kommunen har å tilby. Vi håper derfor at også folk med innvandrerbakgrunn tar turen ut til Bru, slik at de får et flott møte med norske tradisjoner, sier hun og legger til:

STRATEGISK VALG: Arrangørene var nøye med valg av lokale. De landet til slutt på Kulturbruk 44/4 på Bru som de tror vil bli en flott plass å arrangere konsert.

– Nordmenn er jo veldig opptatt av natur og friluftsliv, noe som ikke er like vanlig i andre land. Derfor tror vi Kulturbruk 44/4 vil være den perfekte plassen til å introdusere dem for det.

– En helt spesiell atmosfære

Eieren av Kulturbruk 44/4 på Bru, Inger Lise Bru, håper at stemningen under konserten blir bra og lover en helt unik konsertopplevelse.

– Kulturbruket er ombygd fra en gammel låve, perfekt for en slik konsert. Derfor ligger alt til rette for en bra kveld, med en helt spesiell atmosfære.

Bru forklarer at de har sett for seg en intimkonsert, hvor publikum kommer tett på artistene. Og sprenges kapasiteten inne, har hun en løsning for det også.

– Hvis det skulle komme veldig mange får vi bare improvisere. Vi kan for eksempel flytte artistene og instrumentene midt i rommet, eller flytte dem ut på låvebrua om været tilsier det, forteller hun.

Slik ser programmet ut for gratiskonserten på Bru ut.
Publisert: