Vasshus og Hauge lager ny hagekonsert i Myrå i juli

15. juli arrangeres Hagefestivalen – Musikk i Myrå for andre gang. I år lover
arrangørene Hanne Vasshus og Mari Hauge et spennende og variert program, og tar sikte på å gjenleve forårets suksess.

Publisert: Publisert:
Fra festivalen på småbruket «Myrå» i fjor sommer.

Av Jone Bergøy Nedrebø

SJERNARØY: -Vi gleder oss veldig. Nytt for årets festival er gjesteartisten Luli og festivaltoaletter, sier Hanne Vasshus og ler.

Luli, som tidligere har spilt i bandet Frøken Fryd er festivalens første gjesteartist. Vasshus opplyser at Luli har hytte på Sjernarøy, noe som betyr at alle artistene har en sterk tilknytning til øyane.

Mari Hauge ser også fram til årets festival og håper det utvidede programmet vil være med på å dra flere folk, fra forskjellige plasser i Ryfylke.

– Målet er jo å skape en like magisk festivalkveld som i fjor, og jeg håper at det kan bli en kveld for mange forskjellige folk, både for de lokale og for hyttefolka, sier Hauge til Øyposten.

Sykkel var et vanlig fremkomstmiddel i fjor.

Ber til værgudene

Både Vasshus og Hauge understreker at fjorårets festival ikke kunne vært mer perfekt. En nydelig sommerkveld med en laber bris som blåste sommerstemning over publikum.

– I fjor maksimerte vi festivalfaktorene, derfor er jeg utrolig spent på om værgudene leverer bra festivalvær i år også, sier Vasshus.
Fjorårets festival samlet hele 200 personer og i år opplyser Vasshus at det er plass til 400 personer.
– Dere planlegger altså en gjentakende suksess?
– Om det kommer 400 personer er en ting, men vi ønsker hvert fall å gjøre festivalen til en tradisjon. Det må skje mer i øyane, og fesivalen er et godt skritt i riktig retning, sier hun.

Positive ringvirkninger

Vasshus sier til Øyposten at festivalen er lagt opp slik at den skal klaffe bra med forskjellige begivenheter inne på Sjernarøy, blant annet fiskefestivalen som holdes dagen etter.

– Mette på Ramsvik forteller meg at hun har fått flere rombestillinger av folk som skal på årets festival. At det jeg å Mari har stelt i stand får ringvirkninger flere plasser på Sjernarøy er virkelig flott å se, sier hun.

Festivalen nærmer seg altså, og før den går av stabelen er det mye som må ordnes ifølge arrangørene.

– Jeg har fått nevøen min til å klippe hekker og plener, slik at det skal se velstelt ut. Vi skal også henge opp plakater på Finnøy for å forhåpentligvis dra flere finnøybuer, forteller Vasshus.

Mari Hauge ser spesielt frem til oppladningen, hvor blant annet scenebygging står på agendaen.

– Vi gjør alt selv, noe som selvfølgelig tar mye tid, men når det er ferdigstilt får folk sjansen til å nyte lokalkultur blant fine frukttrær på Kyrkjøy, avslutter hun.