RENNESØY: IWannaGo er et reisebyrå stasjonert på Rennesøy. De arrangerer reiser over store deler av Afrika, hvor de treffer mange spennende mennesker på veien.

– Det var slik vi traff Abigail. Vi har jobbet med henne tidligere og ser frem til at hun kommer å disker opp med fantastisk god mat, sier reisespesialist i IWannaGo, David Lilleheim til Øyposten.

GLEDER SEG: David Lilleheim fra IWannaGo ser frem til å ta imot den sørafrikanske kokken Abigail Mbalo som i 2014 kom til finalen i MasterChef. Foto: Jone Bergøy Nedrebø

Abigail Mbalo er ifølge Lilleheim i Norge på ferie og har sagt seg villig til å presentere noen måltider på restauranter med Sør Afrika tema. Derfor skal hun, i samarbeid med IWannaGo, diske opp på restauranten Braai i Sandnes.

MasterChef 2014

Den sørafrikanske kokken kom til finalen i MasterChef Sør Afrika i 2014. Siden det har hun vært ivrig inne matbransjen og besøkt flere land i verden for å fremme matkulturen.

MATEN: Slik kan den sørafrikanske maten se ut. Foto: Pete Goding

Mbalo ankom Ryfylke i starten på uka og stortrives her.

– Det er en skikkelig fin plass, med utrolig flotte mennesker. Det er veldig avslappende å være her, sier hun til Øyposten.

Hun kommer rett fra Bergen hvor hun også har kokkelert, men nå ser hun frem til å diske opp med deilig mat på Sandnes.

– Jeg gleder meg til å jobbe med IWannaGo og Braai restaurant. Det er kjekt å få dele to forskjellige kulturer på en tallerken. Det er stats å kunne får uttrykke seg gjennom maten, sier hun.

Håper på flere fra Ryfylke

IWannaGo kan fortelle at de for det meste tar med østlendinger på tur, men håper at Abigails besøk kan være med på å øke den lokale interessen.

– Påmeldingen kan gjøres via restaurantens Facebook-side. I forbindelse med at Abigail skal lage mat får vi også sjansen til å presentere turen vi skal arrangere neste år. Den går nemlig ned til Sør Afrika hvor vi skal besøke henne i Cape Town, slik at hun også kan lage mat for oss der. Dette er derfor en liten forsmak, forklarer Lilleheim og fortsetter:

– Det hadde vært veldig gøy om dette førte til at flere fra Ryfylke meldte seg på turene vi arrangerer. Jeg har i alle fall planlagt å invitere de jeg kan.Uansett gleder vi oss. Det er en fem stjerners restaurant, ifølge en nylig anmeldelse fra Aftenbladet og med en av Sør Afrikas beste kokker – dette blir gøy.