Finnøybu gir ut adventsbok

Johan Halsne gir ut bok med et knippe andakter knyttet til juleevangeliet.

Utflyttet finnøybu Johan Halsne og omslaget til andaktsboka «Stjernedryss i adventstid».
Publisert:

Johan Halsne vokste opp og bodde de første 50 åra av livet sitt på Halsnøy. Nå er han kretsleder i indremisjonsforbundet på Sunnmøre, der han siden 2005 har bidratt til 160 adventssamlinger som hvert år samler rundt 1200 mennesker til refleksjoner rundt juleevangeliet.

Et knippe andakter fra disse samlingene er utgangspunktet når Halsne har skrevet boka «Stjernedryss i adventstid».

– Hovedgrunnen til utgivelsen er et ønske om at flere skal få en oppfordring til å «tune seg inn» på julens budskap. Med boka håper jeg å kunne fokusere på betydningen av at Jesus kom til jorda. Samtidig ønsker jeg å fortelle at han kommer igjen. Det er like sikkert som det faktum at han kom, at han snart skal komme tilbake, forteller Halsne i ei pressemelding.

Han ønsker at leserne skal få samme opplevelse som vismennene fra Østerland, som ble ledet av ei stjerne da de fant Jesusbarnet.

I tillegg til Halsne bidrar en rekke gjester som har deltatt på adventssamlingene opp gjennom åra. Blant gjesteskribentene er Aslaug Klungland, enke etter politimann Arne Sigve Klungland, som ble skutt
under Nokas-ranet. Hun skriver om at Gud har kontroll. Oddgeir Bruaset, kjent fra «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», deler en spesiell historie om et julebesøk som var livsforvandlende. Pinsepastor Einar Nymoen retter fokus mot å få et oppreist liv og deler erfaringer fra selv å ha møtt veggen.

Utgivelsen blir beskrevet som ei komplett andaktsbok for hele advents- og julehøytida. Utgiver er Imf Sunnmøre.

Halsne skal på turné med boka og skal da blant annet innom Utsyn Misjonssenter på Finnøy, går det fram.

Publisert: