Har du høyt hårfeste? Da er dette festivalen for deg

En sleivete kommentar mellom venner en sen, fuktig kveld, førte til en helt ny festival på Rennesøy.

Kjell Bjarte Sel, Kjelly på folkemunne, arrangerer Hårfestefestivalen for femte gang. Alle er invitert, uansett høyde på hårfeste.
Publisert:

Hårfestefestivalen vil finne sted i Østhusvik, nærmere bestemt i Hanasandveien 630, lørdag 19. august.

– Det blir live musikk og masse god stemning, sier arrangør for festivalen, Kjell Bjarte Sel til Øyposten. Fem band kommer for å spille på bakgårdsfestivalen på Rennesøy. Første artist entrer scenen i 16-tiden og så går det slag i slag utover kvelden.

Festivalen er den femte i rekken, men feirer samtidig 20-årsjubileum i år. Tre arrangement fant sted mellom 2003 og 2005, før de startet opp igjen i fjor.

– Her finner du matbod med Cindy og stor bar, så det er bare å ta av capsen og la månen skinne denne kvelden, sier Sel.

– Viker er sexy

Det begynte slik:

– Du begynner å bli tynn i håret, sa den ene til den andre. – Jeg skal lage en festival til ære for hårfestet ditt.

Denne kommentaren var frøet som utviklet seg til festivalen som også ble arrangert i fjor. Det var en stor suksess. Gjengen var ikke i tvil om at de ville arrangere en oppfølgerfestival i år. Under slagordet «Viker er sexy» vil de bruke kvelden på å sette fokus på mannfolk som tynnes ut i håret.

– Vi håper at flest mulig vil ta turen ut til oss denne kvelden. Festivalen går ikke særlig godt økonomisk. Faktisk går vi med et underskudd på −2700 prosent. Men det er veldig kjekt, så Sel håper at det også vil bli festivaler i framtiden.

En stor dose humor og selvironi

Kjell Bjarte Sel forteller at festivalen er basert på humor og ironi, men at han likevel kan være seriøs bak masken av tull og tøys.

– Det er en skikkelig festival med gode artister av høy kvalitet.

Gunvar Østhus hjelper til med lyd og ellers der det måtte være behov. Ellers er det Nes som er ansvarlig for festivalen.

Årets skalle

I år kåres den femte årets skalle i rekken. Premien er livslang gratis inngang på hårfestefestivalen, samt en vandrehatt som er en flosshatt uten topp.

– Hele poenget med festivalen er å gjøre stas på folk med høyt hårfeste, så vi vil at hårfestet ikke skal skjules under hatten, sier Sel til Øyposten. Derfor er toppen på hatten skåret av.

Nes har tidligere brukt en åtte meter lang leid limousin til å kjøre artister i. I år har han derimot investert i firmabil, en flott rød Boble, som var bilen økonomien tillot ham å kjøpe.

Kjente artister stiller på scenen

Blant artistene du møter på hårfestefestivalen finner du General forsamling og Midnight Ramblers. Du kommer også til å se Bård Halsne med band, Longfield Super Skeleton og trippel spelemannvinner Ida Jenshus sammen med Pål Hausken.

– Dette blir bra, lover Kjell Bjarte Sel.

Publisert: