Det skal bli liv igjen i Otto-huset

Med liten aktivitet i Otto-huset under pandemien er nyvalgt styreleder Thorstein Pedersen (70) klar for ny giv i kulturhuset på Judaberg.

Publisert: Publisert:
Thorstein Pedersen er blitt ny styreleder i Otto-huset.

FINNØY: Det har vært en lang pandemi for Otto-huset. Nyvalgt styreleder Thorstein Pedersen (70) sier at størrelsen på huset har gjort det vanskelig å bruke huset under pandemien, men at det nå blir arrangementer igjen i huset.

Denne uka var det dugnad i Otto-huset, blant annet med bygging av ny, midlertidig scene.

Etter å ha selv tråkket gjennom den gamle scenen var det ingen vei utenom å bygge ny.

Pedersen opplyser at det skal bygges en midlertidig scene utendørs for framtidige arrangementer, inntil en ny scene kan bygges. Når en ny og permanent svene kan komme på plass, ligger litt fram i tid.

Pedersen er opptatt av gjenbruk og har planer om å ombygge den midlertidige scenen til uteplass med møbler når den endelige scenen er på plass.

Her skal det bygges midlertidig scene for Otto-huset.

Ivrig dugnad

Inne i Otto-huset finner vi ivrige dugnadsarbeidere som står på for å få huset i stand før Tomatfestivalen. Det intime kulturhuset vaskes og ryddes fra topp til tå og er godt på vei til å bli klart. Pedersen er fornøyd med arbeidet de har fått til, og er fornøyd med at det endelig er dugnad igjen for å få huset opp og stå på ny.

-For å komme i gang må det tas et tak, sier Pedersen til Øyposten.

Pedersen ønsker å gjenskape det samlingspunktet Otto-huset var før pandemien, og første arrangement blir med Gisle Børge Styve med band lørdag under Tomatfestivalen. Deretter blir det konsert med Brødrene Nordbø den 25 August.

Otto-huset blir vasket og klargjort til aktivitetene i høst.