Kommunen kjøper resten av Kulturhuset Meieriet

Kommunen har store planer for meieriet kulturhus på Rennesøy etter å ha kjøpt de siste lokalene i bygget for 5,2 millioner. Styreleder David Lilleheim er klar for å løfte aktiviteten.

Publisert: Publisert:
David Lilleheim (39) er klar til å løfte frem Meieriet etter kommunens overtakelse.

RENNESØY: I løpet av månedsskiftet vil Stavanger kommune presentere ulike forslag på fremtiden til meieriet kulturhus. Neste kommunedelsutvalgsmøte i Rennesøy vil måtte ta stilling til ulike skisser for bygget og hvordan man kan utvikle Vikevåg videre.

Kommunen kjøpte den siste delen av bygget, de tidligere lokalene til SR Bank for 5,2 millioner. Styreleder David Lilleheim (39) i kulturhus Meieriet ser positivt på fremtiden til bygget, og håper at Meieriet kan bli et naturlig samlingspunkt for alle som bor på Rennesøy.

-Jeg er kjempe positiv til at tomme lokaler blir brukt og håper at fasaden kan få et løft, sier David Lilleheim (39) til Øyposten.

Lilleheim tar til ordet for at Meieriet bør fokusere på ungdommen. Lilleheim forteller at ungdom bør delta aktivt i utforming av kulturtilbudet, gjennom ungdomsklubber, ungdomsaktiviteter og sommeraktiviteter for ungdom.

David Lilleheim (39) vil kjempe for at ungdommen er med på å utforme de nye lokalene.

–Jeg forsøker å tenne engasjementet på Rennesøy, sier Lilleheim til Øyposten.

Lilleheim engasjerer seg for at Meieriet skal bli et naturlig samlingspunkt i Vikevåg. Han ønsker å engasjere flere til å delta aktivt i utviklingen av Meieriet og Vikevåg sentrum.

Stavanger kommune har store planer for bygget og opplyser at saken allerede kan bli tatt opp til diskusjon på neste kommunedelsutvalg for Rennesøy den 6. September. Lilleheim er forberedt på å stille til møtet. Selv er han engasjert for å få kafe og aktivitetsområder tilegnet ungdom i de nye lokalene.