Slik blir vinterferien på biblioteket

Det er mye som skjer på biblioteket i vinterferien både på Rennesøy og på Finnøy.

Rebecca Egeland er filialansvarlig på Rennesøy folkebibliotek.
  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

- På grunn av koronaviruset har det vært veldig stille her den siste tiden. Vi ønsker å vise publikum at vi fremdeles er her. Vi kan ikke ha store arrangementer, men vi kan ha mange små, sier filialansvarlig Rebecca Egeland i Rennesøy folkebibliotek.,

De har akkurat vist barnefilmen Dyrene i Hakkebakkeskogen på storskjerm.

- Det var tre barn som var med. Jeg synes det er fint at det er folk her igjen, sier hun.

https://www.oyposten.no/2021/02/03/krim-mot-korona-i-rennesoy/

Variert program

I løpet av uken blir det 18 filmvisninger, fire lesestunder og to andre arrangementer fordelt på de to stedene.

- Vi har alltid hatt ulike aktiviteter i vinterferien og i år har vi valgt å fokusere på barn. De trenger et sted å være denne uken og vi ønsker å vise at biblioteket kan brukes til mye som filmvisning, lesestund og andre aktiviteter, forklarer Egeland.

På tirsdag blir det visning av fem filmer. Dyrene i Hakkebakkeskogen, Operasjon Mumie, Jørgen+Anne=Sant og Døden på Oslo S. vises i Judaberg, og Gubben og Katten: Måsekråker og bestevenner i Vikevåg.

- Det har tidligere vært stor interesse for å se på film hos oss derfor har vi valgt å sette opp en del denne uken. Vi håper vi klarer å dra dem inn på biblioteket etter at den er ferdig for å kunne skape mer leseglede hos dem.

https://www.oyposten.no/2020/09/30/heile-karrieren-og-halve-livet-pa-biblioteket/

Har fokus på barn

Samme dag skal hun også ha lesestund i barneavdeling. I tillegg blir det hobbyverksted og brettspill for elever i 4. til 7. klasse. Dette er i samarbeid med Rennesøy frivilligsentral.

- Siden Bjørg fra frivilligsentralen ikke har mulighet til å reise rundt med flyktningbarn akkurat nå og ungdomsklubben har stengt denne uken hadde vi lyst til å lage noe gøy for ungdommene. Vi har kjøpt inn mange nye brettspill og hobbyaktiviteter.

På onsdag blir det lesestund med Svend Erik politi og politibilen og visning av filmen Panda på ville veier på Finnøy. Og på Rennesøy er det Drømmen om Kaptein Sabeltanns Rike som blir vist på storskjerm. Det blir også FIFA-turnering for alle over 13 år.

- I fjor var dette veldig populært, men foreløpig er det ingen som har meldt seg på. Jeg er litt overrasket over det, men det er jo noen dager til vi skal ha det.

https://www.oyposten.no/2020/09/15/politikar-toppar-fekk-klar-melding-om-biblioteket/

På to språk

I år har Egeland valgt å ha tre lesestunder på programmet. To av disse er på et to ulike språk. På torsdag kommer Beata Frydrychowicz-Pasiek fra Polen for å lese på polsk og norsk og på lørdag kommer Jacqueline König fra Tyskland.

- Vi ser at vi har en del lånere med polsk morsmål og disse etterspør ofte bøker til barna sine. Vi har derfor valgt å ha dette for å vise at vi ikke bare har bøker på norsk og engelsk. Det er viktig for oss å ta vare på disse også.

Må ha billett

Det er helt gratis å være med, men alle må ha billett. Det er 20 plasser på hvert arrangement.

- Det beste er om folk henter ut disse på forhånd. Det er også mulig å spør i døren om det er noe ledig, men da er du ikke sikret plass.

Mandag ettermiddag hadde de mange ledige billetter.

- Jeg blir veldig glad hvis det bare kommer en, men vi håper selvfølgelig på flere. Det er godt å se at det er barn og aktivitet her igjen.

https://www.oyposten.no/2020/08/29/flytting-av-biblioteket-engasjerer-folk-i-rennesoy/

Publisert: