Jonathan Siahaan spiller gjennom kveldens innslag. Foto: Silje Talgø Klakegg

«Et møte mellom folkemusikk og kunstmusikk» står det på arrangementets plakat. Inger Lise Bru inviterer alle til gratiskonsert i kveld, onsdag 02. august klokken 19.

Arrangementet er en del av Stavanger kunst og musikkfestival som startet 28. juli, og som avsluttes 03. august. Konserten arrangeres i samarbeid med festivalen, Kulturbruk 4/44 og Gaye Lynne Rosland.

Festivalen som i dagligspråk kalles K&Mfest trekker internasjonale klassiske musikere til Stavanger.

Lokalet står klart, og det vil være plass til mange. I naturskjønne omgivelser med utsikt mot Åmøyfjorden, ligger den ombygde låven der konserten skal finne sted.

Kulturbruk 4/44 sett fra utsiden. Kjører du forbi låven, er det god plass til parkering. Foto: Silje Talgø Klakegg
Lokalet står klart til å ta imot gjestene. Rommet er ikke stort, men det er plass til mange. Foto: Silje Talgø Klakegg

Internasjonale musikere

Jonathan Siahaan har tatt turen fra København for å spille flygel i kveld.

Fingrene flyr over tangentene når han spiller. Noter trenger han ikke, for musikken ligger i ryggmargen. Han har spilt piano siden han var seks år gammel.

– Jeg har aldri vært på Bru før. Det er veldig fint her, forteller han til Øyposten mens han tar en pause i den siste øvingen før konserten.

– Det er ikke så ofte jeg får spille så nært naturen, så dette er en helt spesiell opplevelse, sier han.

Ildsjel

Gaye Lynne Rosland er en av de frivillige som tar seg av artistene mens de er i Norge. Det begynte med at hun ble bedt om å bake en kake til festivalen for mange år siden. Nå står hun for innkvartering og matlaging, og mannen hennes kjører artistene til konsertlokalet på Bru.

– De elsker lapper med brunost, forteller Rosland. Hun har laget tolv store porsjoner med lapper til artistene før de skal opptre på Bru.

Hun håper at flest mulig vil ta turen ut til Bru i kveld.

Gaye Lynne Rosland brenner for Kunst- og musikkfestivalen. Hun har blant annet ansvar for å få artistene fraktet til Bru. Foto: Privat

Kart som viser Kulturbruk 4/44 på Bru: