Følger opp suksessen med Helgøysundfestivalen

Helgøysund Marina slår på stortromma og kommer med en oppfølgerfestival 4. og 5. august.

OPPFØLGEREN: Daniel Nedrebø Gjertsen ved Helgøysund Marian sier at de nå skal arrangere en oppfølgerfestival til den som ble holdt ved Sankthans.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert:

På sankthansaften startet det som gjengen i Helgøysund Marina håper vil bli en tradisjon, nemlig Helgøysundfestivalen. Den ble arrangert 23. og 24. juni med musikere som Gunnar Andersen fra Tre Busserulls og Packers Trio.

Ifølge Daniel Nedrebø Gjertsen ved Helgøysund Marina var arrangementet såpass vellykket at de nå slår på stortromma og arrangerer enda en Helgøysundfestival.

– På den første festivalen var det totalt 600 personer innom, nå setter vi det opp et hakk. Vi har plass til 800 personer på oppfølgingsfestivalen, og vi håper så mange som mulig tar turen innom, sier Gjertsen til Øyposten.

Det store trekkplasteret

Helgøysundfestivalen arrangeres denne gangen 4. og 5. august. På fredagen er det artistene Rita og Kåre som spiller, og på lørdagen kommer Bent Johansen og selveste Vestlandsfanden.

– Det er nok Vestlandsfanden som kommer til å trekke mest folk, og jeg er helt sikker på at vi har sikret oss flinke artister til begge dagene, forteller Daniel Nedrebø Gjertsen.

Han forklarer at festivalen som holdes nå i starten av august ble satt opp med innspill fra gjestene i Helgøysund Marina.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på hvilke artister vi bør booke. Vi har vært i kontakt med Vestlandsfanden i over ett år og endelig fant vi et tidspunkt som passet, sier han.

Jobber med lokale bønder

Under Helgøysundfestivalen som ble holdt i slutten av juni fortalte Daniel Nedrebø Gjertsen at de hadde inngått et samarbeid med Birger Hetland for å ha litt ekstra plass til de som ville ha en billigere plass å overnatte.

Hetland hadde nemlig satt av ei ekre hvor de som ville kunne sette opp telt, eller parkere bobilen eller campingbilen. Det ble såpass godt tatt imot, at de nå velger å gjøre det samme igjen.

GOD PLASS: Slik så det ut på ekra til Birger Hetland under sist festival. Her står denne gjengen fra Ombo og gjør klar teltet for to døgn med festival. Fra venstre Morten Rørheim, Martin Vestersjø, Hanne Aukland, Mina Maribu, Vegard Vestersjø Landsnes og Tonje Bergeland Hageland.

– Sist festival var en generalprøve for å si det sånn, og det viste seg at det fungerte veldig bra. Derfor skal jeg gjøre klar ekra denne gangen også, sier Hetland til Øyposten.

Hetland synes også det er fint at Helgøysund Marina er med på å skape litt liv og røre inne på øyane, og ser på det som et stjernebidrag til det lokale næringslivet.

– Jeg gleder meg veldig, og jeg mener en slik festival er med på å lage gode vibber her inne. Vi trenger slike pådrivere og jeg stiller derfor mer enn gjerne med ei ekre hvor folk skal kunne overnatte, sier han.

Satser på at det blir tradisjon

Nå som festivalen nærmer seg kan Daniel Nedrebø Gjertsen meddele at det allerede begynner å fylle seg opp i hyttene de leier ut. Det er mange som har ringt for å booke plass, og han ser for seg at det også kan bli en kamp om gode plasser til konsertene.

– Vi forventer rundt 400 personer på fredagen og 400 personer på lørdagen. det blir nok litt kjemping om plassene, men det er bare kjekt å se at folk liker det vi steller i stand.

Helgøysundfestivalen er noe gjengen i Helgøysund Marina håper å gjøre til en årlig greie. Og blir det tradisjon mener Gjertsen at dette er noe som vil tjene alle inne på Sjernarøy.

– Jeg tror like kulturarrangementer er med på å gjøre både Ryfylke og Sjernarøy mer attraktivt. Derfor satser vi på en flott festival, med godt vær slik at dette kan bli en fin tradisjon.

Publisert: