Det blir Sommerles i år også

Tirsdag går startskuddet for årets Sommerles for alle som går i 1. til 7. klasse.

  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
(Arkivfoto): Rebecca Egeland ved Rennesøy folkebibliotek inviterer små og store til bygdekino og høgtopplesing, med meir, i vinterferien.|Denne anbefaler hun barn å lese i sommer.|- Dustedagboka slår veldig godt an blant jenter, sier Egeland.

FINNØY-RENNESØY:

- Dette er den kuleste lesekampanjen for barn. Det er viktig at barn leser om sommeren også, slik at de ikke glemmer det, sier Rebecca Egeland, filialansvarlig ved Rennesøy bibliotek.,

Sommerles er en digital lesekampanje for barn. Den varer fra 1. juni til 31. august. I år er temaet den magiske regnskogen. På nettsiden sommerles.no kan barna lage sin egen profil, registrere alt det de har lest og få poeng for hver leste side.

Denne boken anbefaler hun barn å låne. - Alt som handler om enhjørninger og dinosaurer er også veldig populært akkurat nå, sier Rebecca Egeland.

- Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier eller du kan bli lest for. All lesing teller. Du trenger ikke å ha lånekort for å være med, forklarer Egeland.

I tillegg får du tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. Den har 12 kapitler. Hver uke blir et nytt lagt ut. For å få tilgang til den må du innom et bibliotek for å hente kodeord.

https://www.oyposten.no/2021/04/30/vi-har-alltid-stengt/

Nasjonal åpning

På tirsdag blir det nasjonal kick-off på YouTube fra biblioteket på Tøyen. Da får du møte forfatteren, samt høre hvorfor statsminister Erna Solberg synes alle burde være med.

Verken biblioteket på Rennesøy eller Finnøy kommer til å ha et lokalt arrangement denne dagen og oppfordrer alle til å følge med på den nasjonale.

- Vi har pleid å dra rundt på de ulike skolene og informere om tilbudet. Og invitere en klasse hit for å se på den nasjonale åpningen, men det kan vi ikke i år på grunn av pandemien, sier Egeland.

- Dustedagboka slår veldig godt an blant jenter, sier Egeland.

Skolene bestemmer

Første lørdagen i juni skal hun ha lesekampanjen som tema. Da kan alle som ønsker komme innom for å få lesetips og hjelp til å komme i gang.

- Jeg håper vi kan arrangere en sommerlesavslutning første lørdagen i september, sier hun.

Ifølge bibliotekar Merete Kindingstad ved Finnøy bibliotek er det i år opp til de enkelte skolene å bestemme hvordan de vil markere dagen.

- Vi oppfordrer skolene til å vise den nasjonale åpningen. Vi skal også lage en utstilling på biblioteket på temaet og stille ut premiene, sier hun.

Merete Kindingstad er bibliotekar på Finnøy.

- Mange kjekke premier

I fjor var 258 personer med fra Rennesøy. De leste totalt 2240 bøker og 222 385 sider.

- Vi hadde en liten økning på 37 personer og det syntes vi var veldig kjekt. Men vi håper vi blir enda flere i år, sier Egeland.

- Det viktigste er ikke hvor mange sider du leser, men at du har det gøy.

På Finnøy var 196 barn med i 2020. Disse leste totalt 2646 bøker og 359 178 sider.

- Vi håper på like gode resultater i år også. Det er mange kjekke premier til de som blir med, sier Kindingstad.

- Dette er en knallkjekk sommeraktivitet som kan gjøres fra hvor som helst og i hvilket som helst vær.

https://www.oyposten.no/2021/04/04/den-nye-biblioteksjefen-koser-seg-med-krim-og-kjaerlighet/